Huțucă a luat foc pe ALDE, după respingerea înființării „comisiei transparente” a CJC: „S-a lăsat cumpărat la pachet, o tranzacție de nerefuzat pentru un partid mic care va dispărea din politică!”

Consilierii județeni reuniți marți în ședință extraordinară au votat propunerea de înființare a unei „comisii transparente” care să nu aloce bani discreționar primăriilor din județ.

CITEȘTE ȘI:

Conducerea CJC, pe de-o parte, a susținut că există deja o comisie tehnică în acest sens, iar liberalii au insistat pentru înființarea comisiei de analiză a solicitărilor primarilor. Până la urmă, propunerea a fost respinsă la vot, iar președintele PNL Constanța, Bogdan Huțucă, a reacționat virulent, acuzând faptul că ALDE a… trădat negocierile din ultimele zile!

„PSD și ALDE au arătat astăzi, încă o dată, în Consiliul Județean Constanța, că nu au înțeles absolut nimic din votul din 26 mai, manifestând un vădit dispreț față de problemele reale ale cetățenilor. În ultimele zile, PNL, PMP și ALDE au negociat și au căzut de acord asupra faptului că toate comunitățile locale din județ au dreptul la condiții civilizate de trai, printr-un acces transparent la sursele publice de finanțare. Mai exact, alocarea banilor către primării ar trebui să se facă în mod echitabil, în funcție de nevoi și probleme, iar primul pas în acest sens ar fi trebuit să fie înființarea Comisiei de analiză a solicitărilor unităților UAT. Din păcate, dominat de orgolii și frustrări personale, președintele CJC Horia Țuțuianu a „cumpărat” la pachet voturile ALDE, tranzacție de nerefuzat pentru un partid mic care pare că își semnează cu litere tot mai apăsate dispariția de pe scena politică. (…) PNL Constanța a înțeles mesajul cetățenilor și că schimbarea clasei politice trebuie să vină în primul rând din interior. Iar efectele se văd în primul rând în raport cu constănțenii, în raport cu nevoile și problemele lor. Solidari cu cetățenii, liberalii spun STOP hemoragiei discreționare de fonduri publice doar acolo unde interesele dictează”, a spus Bogdan Huțucă.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.