Horia Țuțuianu: „Copiii din centrele de plasament trebuie să aibă acces în egală măsură la educație și la o viață decentă”

În perioada vacanței de vară, cu sprijinul conducerii Consiliului Județean Constanța, copiii aflați în grija Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța vor avea parte de un program de jocuri în aer liber, plimbări şi distracţii.

Astfel, președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu, anunță: copiii aflați în centrele de plasament au beneficiat de intrare gratuită la spectacolele Circului Globus.

Potrivit lui Țuțuianu, parteneriatul a început în urmă cu doua săptămâni și va continua până când toți copii se vor bucura de aceste spectacole.

Copiii din centrele de plasament trebuie să beneficieze de o dezvoltare normală, trebuie să aibă acces în egală măsură la educație și la o viață decentă. Este datoria noastră să avem grijă ca ei să nu simtă lipsa unei familii. (…) În primul rând vom merge la instituțiile aflate în subordinea consiliului, și aici mă refer la muzee, biblioteci și teatre. De asemenea, ne dorim să atragem în aceste demersuri și alți parteneri care să susțină inițiativa noastră de a asigura copiilor defavorizați bazele unei educații solide”, a spus Țuțuianu.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*