Horia Constantinescu susține o dezbatere cu toți candidații la Primăria Constanța. „Pare că ăia de dreapta vor să îl facă iar primar pe Fătălău”

Președintele Comunității Elene „Elpis” Constanța, Anton-Traian Antoniadis, candidat al Uniunii Elene din România pentru funcția de primar al municipiului, a lansat miercuri o invitație pentru ceilalți 16 contracandidați la o… dezbatere publică. Antoniadis subliniază că suntem martorii unei „distanțări politice” cauzată de „pandemia de orgoliu” și cei 17 candidați au obligația să prezinte constănțenilor proiectele propuse de fiecare dintre ei. Detalii, AICI!

În acest sens, candidatul Partidului Puterii Umaniste (Social-Liberal), Horia Constantinescu, consideră că o astfel de dezbatere este, în primul rând, o chestiune de bun simț, din respect față de constănțeni. Totodată, Horia Constantinescu s-a lansat cu acest prilej într-un atac la adresa primarului  în funcție, Decebal Făgădău, pe care l-a numit incompetent administrativ, dar și față de candidații dreptei, cum ar fi candidatul Alianței USR – PLUS, Stelian Ion.

Să o luăm în ordine: sunt 7, 8, 9 emisiuni în care am spus acest lucru. Colegii din presă s-au lansat deja într-o serie de emisiuni cu o astfel de discuție. Nu numai că sunt de acord, dar am susținut mereu. Este obligatorie, nu trebuie să aibă el (Antoniadis – n.r.) inițiativa, este o condiție de bun simț. Nu trebuie să fie la inițiativa unuia sau altuia dintre noi. Este din respect pentru constănțeni. Eu lansând o serie de intervenții pe Facebook, propun să ne prezentăm toți în fața presei, ori doi câte doi… Și Mircea Dobre la un moment dat a spus într-o emisiune că și-ar dori. Oricâți am fi, arătăm un semn de verticalitate și bărbăție. (…) Eu mi-aș imagina asta în Piața Ovidiu, mi se pare de bun simț ca presa să preia logistica, ca să nu pară că vreunul dintre noi a preluat inițiativa. Dacă noi suntem analfabeți administrativ în imaginația domnului Fătălău (Decebal Făgădău – n.r.), el este impotent administrativ! Indiferent ce credem unii sau ceilalți despre unii sau alții este obligatoriu să ne vedem. Mai mult decât atât, mi se pare de bun augur și am avut discuții cu alți contracandidați, ăia care pretindem că vrem să schimbăm regimul Fătălău să ne fi găsit o variantă nu numai de a comunica, ci și o soluție în acest sens, că altfel îl facem iar primar. Pare că unii dintre ăia de pe dreapta își doresc asta. Să îi transmiteți asta lui Stelian Ion din partea mea. Oricând Horia Constantinescu stă la masă cu cei care vor schimbarea”, a spus Horia Constantinescu, pentru TOMIS NEWS.

Până în prezent, trei candidați au confirmat că își doresc o astfel de dezbatere: Anton Antoniadis, Mircea Dobre și Horia Constantinescu.

Pentru postul de primar al municipiului Constanța candidează următorii:

Decebal Făgădău (PSD), Vergil Chițac (PNL), Stelian Ion (Alianța USR – PLUS), Anton Traian Antoniadis (Uniunea Elenă din România); Claudiu-Iorga Palaz (PMP), Mircea Titus Dobre (PRO România), Horia Constantinescu (PPU-SL), Corina Martin (PER), Tudorel Chesoi (ANT), Andrei Popescu (independent), Nicoleta Ploscaru (independent), Dan Aionesei (Mișcarea Patrioților Români – Dreapta Liberală), Victor Cruceru (ALDE), Constantin Frățilă (LORD), Ayla Reșit (independent), Muncianu Sorin Titus (Partidul Neamul Românesc) și Marian Vasiliev (independent).

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *