Horia Constantinescu pleacă cu SCANDAL de la ANPC: „Sare în apărarea producătorilor, NU a consumatorilor!”

Horia Constantinescu a fost numit în luna august a.c. prin hotărâre de guvern în funcția de președinte al ANPC, după ce a condus CJPC Constanța. Prima măsură pe care a luat-o fiind aceea de a interzice bărbile și pletele la bărbați și minijupele și decolteurile la femei în instituție.

Noul premier al României, Ludovic Orban, a anunțat, luni, înainte de votul în Parlament pentru învestirea Guvernului PNL, că vor fi înlocuiți toți șefii din Poliție și Jandarmerie puși politic. Totodată, la pachet cu șefii din Poliția Română și Jandarmeria Română, vor fi „executați” și cei ai Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, Horia Constantinescu, și Agenției Naționale de Administrare Fiscală, Mirela Călugăreanu.

CITEȘTE ȘI:

Chiar în ziua votului de învestitură din Parlament, Horia Constantinescu a primit vizita președintelui Asociației Pro Consumatori, conf. dr. univ. Costel Stanciu. Președintele APC dorea să primească niște răspunsuri de la ANPC și să dezbată niște practici comerciale înșelătoare. Este vorba de o societate comercială care vinde brânză fără… lapte, dar și de Aqua Carpatica, companie care comercializează sticle de apă cu etichete care au mențiuni contradictorii. În acest sens, comisariatul din București a amendat recent un mare supermarket, la fel și un alt comisariat din țară.

amenda cjpc

Potrivit lui Stanciu, Horia Constantinescu nici nu a vrut să audă de cele invocate, susținând că „ce face Aqua Carpatica este normal”.

„În 17 și 18 septembrie, i-am trimis două sesizări. Una din partea unui fost angajat al unei societăți comerciale și cealaltă legată de un pachet de servicii turistice achiziționat printr-o agenție de turism. Când consumatorul a ajuns în Mamaia, la hotel Delta, fiind mai ponderal nu a putut să folosească baia. Conform clasificărilor, baia la un hotel de 3 stele trebuie să aibă minim 3,5 mp, aceasta avea 2,5, iar geamul de la baie obtura dușul. (…) ANPC nu mi-a răspuns după 45 de zile, apoi nici după celelalte 15 și m-am dus în audiență. Totodată, i-am adus aminte și de Aqua Carpatica. Cora a fost amendată în București de comisariat cu 20.000 lei, un alt comisariat din țară la fel și i-am spus (lui Horia Constantinescu – n.r.) că nu e normal, producătorul trebuie determinat să schimbe eticheta! Se amendează un magazin din rețea, dar el distribuie și în alte magazine! M-am dus cu trei sticle de la Mega Image care au mențiuni contradictorii (pe etichetă – n.r.): carbogazificată și carbogazoasă. I-am spus că nu e normal să se comercializeze produse cu etichete cu informații contradictorii. Carbogazoasă înseamnă din zăcământ, carbogazificat înseamnă un adaos de dioxid de carbon alimentar, adică sifon! Și el mi-a spus că e normal așa ceva! Atunci, am început să discutăm în contradictoriu și m-a dat afară… (…) Omul ia apărarea producătorului, nu a consumatorului”, a spus președintele APC, Costel Stanciu, pentru TOMIS NEWS.

etichete apa

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.