Horia Constantinescu, „încolțit”: BODYCAM pentru Comandamentul Litoral! „E vorba de un principiu, ca la trupele SEAL…”

Probleme mari în acest sezon estival pe litoralul românesc, în special în stațiunea Mamaia unde se petrece o adevărată schimbare la față – în sensul cel mai negativ al situației. Turiștii preferă să doarmă în mașini, pentru că taxa pentru locul de parcare costă cât o cameră de hotel, iar investitorii locali din HoReCa se plâng că sunt asediați, controlați la sânge și amendați constant de autorități.

Plângerile în acest sens se îndreaptă în cea mai mare parte împotriva adjunctului din comandamentul în cauză, Horia Constantinescu. Acest comandament, al cărui preşedinte este Vergil Chiţac, iar adjunct este Horia Constantinescu, ar fi constituit „la limita legii”, așa cum au reclamat recent consilierii locali municipali ai USR. Comandamentul a fost stabilit prin dispoziţie de primar, fără a fi trecut prin Consiliul Local şi are în componenţă reprezentanţi ai unor instituţii care nu sunt subordonate Primăriei Constanța. În ceea ce privește controalele efectuate de Horia Constantinescu, mediul de afaceri arată că fostul comisar al CJPC și-a păstrat… stilul, în sensul că verificările sunt abuzive, cu scop clar de a închide afacerile. De asemenea, despre Constantinescu se spune că vine furtunos în aceste controale, țipă, amenință, relația autoritatea locală – mediul de afaceri fiind astfel îngrozitoare.

În acest sens, se are în vedere instalarea de bodycam-uri pe toți membrii Comandamentului Litoral, pentru a fi clar și transparent pentru toată lumea despre cum se desfășoară aceste controale. Bodycam-urile există, sunt disponibile la Poliția Locală Constanța, iar președintele USR Constanța, consilierul Dumitru Caragheorghe ne-a precizat că ideea intră în dezbaterile partidului:

Mi se pare o idee interesantă. Nu știu să aproximez acum cât de fezabilă este acum – critici și detractori pot să apară foarte mulți, dar e o idee care nu se referă neapărat la o anumită persoană, este o chestiune de principiu. Așa cum sunt la trupele SEAL sau alte trupe special de intervenții. Inclusiv organele de Poliție au astfel de camere. O văd ca pe o oportunitate interesantă, rămâne să discutăm cu colegii în partid. Da, este o idee interesantă…”, a spus Caragheorghe, pentru TOMIS NEWS.

Ideea este susținută și de un alt prieten al lui Horia Constantinescu, fostul consilier local independent Andrei Popescu, care zilele trecute le-a solicitat celor de la USR să fie mai fermi în ceea ce privește controalele Comandamentului Litoral:

„Privesc amuzat de la o vreme la cei care susțineau sus și tare că știu cum să ne conducă destinele. De câteva luni, asistăm la un conflict pe banii și nervii noștri între USR și tabăra liberală de conjunctură, completată de un PSD-ist de renume din clanul Năstase. Nu se înțeleg defel. S-au evacuat din birouri, s-au bălăcărit, mai nou se ignoră pentru că… vezi Doamne, să nu strice coaliția care aduce prosperitate Constanței… Nimic mai fals! Acești oameni au un singur interes: să aducă prăpăd împreună! Dar, dacă cei de la USR insistă că nu pot să facă treabă pentru că nu îi lasă Horia Constantinescu, care i-a „încălecat” întru gospodărirea urbei, pot să le ofer o soluție. Din orice perspectivă ai privi, ar fi de bine pentru toată lumea: pentru mediul de afaceri, pentru USR-iștii care plâng că sunt boicotați și chiar și pentru cel ce se trezește la 5 dimineața, neavând somn de atâta grijă pentru constănțeni. Un singur cuvânt: BODYCAM! Comandamentul litoral, despre care cei de la USR se plâng că nu funcționează în parametri normali, să beneficieze de o astfel de dotare. Toți din comandament, inclusiv – și în special – Horia Constantinescu. Așa vom ști cu toții care controale sunt „cu dedicație” – dacă sunt și care nu! Evident, controlul efectiv începe în momentul în care camera este pornită. În primul rând, vorbim de transparența clamată atât de USR, cât și de PNL. În al doilea rând, încetăm cu speculațiile. În al treilea rând, agenții economici au garanția controlului corect. În al patrulea rând, nu vorbim de nici o achiziție publică, întrucât aceste camere există deja în dotarea Poliției Locale Constanța. Nici nu este foarte greu: Un proiect de hotărâre înaintat Consiliului Local Municipal Constanța și votat în spiritul transparenței! Nu e bine așa? Ce ziceți domnilor de la USR Constanța?”, a transmis Andrei Popescu.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.