Horia Constantinescu (ANPC), sfătuit de Guvern s-o lase mai „moale” cu controalele pe litoral. Asociația Pro Consumatori vrea DEMITEREA comisarului

În ultimele zile au făcut mare vâlvă descoperirile făcute de inspectorii ANPC pe Litoral când au descoperit tone de carne și alte produse alimentare expirate de mai bine de 3 ani. Controalele au arătat faptul că mulți din operatorii de pe litoralul românesc nu dau doi bani pe sănătatea publică și că în scurtul sezon turistic de vară încearcă prin toate mijloacele să își sporească veniturile. Acțiunile ANPC au supărat anumite asociații patronale (chiar unii din membrii de vază ai acestor organizații fiind sancționați de ANPC) care au făcut reclamații și presiuni la guvern pentru a stopa acțiunile care susțin ei le afectează rău afacerile. În acest context, șefii ANPC au fost chemați la ordine la Ministerul Antreprenoriatului și Turismului unde li s-a solicitat expres să o lase mai moale.

În replică președintele ANPC, Horia Constantinescu, a scris pe pagina sa de Facebook că turismul de pe litoral este distrus chiar de operatorii economici care nu fac altceva decât să își bată joc de sănătatea publică:

„Cine a distrus Crăciunul? Grinch! Cine a distrus turismul romanesc? Horia Constantinescu! Cel puțin așa apare într-un raport scris mărunt și înaintat Guvernului. Înțeleg că realitatea dură transmisă de autoritatea noastră și de mine personal, ar trebui băgată sub preș! Mă simt ca în fața propagandei comuniste sau fasciste, când adevărul trebuia ascuns și nu aveai voie să vorbești decât de bine, chiar dacă realitatea crudă era alta! Eu am distrus, nu construcțiile prea multe și haotic autorizate, nu împuțenia din stațiuni, nu dughenele și lipsa distracției, nu serviciile scumpe și de proastă calitate, nu mâncarea veche de zeci de ani, nu lipsa promovării. Nimic din toate acestea, ci eu personal pentru că am tupeul să vă spun care este realitatea și la ce să fiți atenți! Nu este treaba mea să-i promovez  pe cei care își fac treaba bine, cu toate că permanent spun că există și aceștia! Este treaba dânșilor! Altfel, aș putea fi acuzat că am luat șpagă, să favorizez pe unul sau pe altul! Ascunși în birouri, în fața tastaturii, elaborează astfel de raportări mincinoase, cei ce își ascund incapacitatea de a face cu adevărat ceva, altceva decât de a găsi scuze puerile și justificări pentru a-și acoperi impotenta administrativă. Cine verifică dacă clasificările mai sunt reale? Probabil nimeni! Vreau să trăiesc momentul când autoritatea noastră nu va mai găsi nimic nelalocul lui! Poate ar trebui să inventăm ministerul ipocriziei în România! Într-o țară în care ascunsul gunoiului sub preș a devenit sport național sau în care putem pătrunde doar cu ajutorul Poliției și Jandarmeriei, spărgând ușile în spațiile comerciale, turismul va muri de tot! Înțeleg că este o disperare generalizată să plec din funcția pe care o ocup pentru a lăsa, că merge și așa… Această abordare fățarnică a adus nu numai turismul romanesc în situația în care este! Românii au plecat în alte tări, speriați de prețuri și stricați la stomac, mult înainte să ajung eu la protecția consumatorilor! Nu ați observat asta, pentru că atunci vă preocupați să aveți marfă pe raft în băcănia deschisă pe faleza din Mamaia  ! Ia cu pâine! Țara asta nu a murit singură, a fost împinsă pe scări de semnatarii unor raportări ca acestea! Șpaga și minciuna au distrus totul! NU EU!”, a transmis Constantinescu.

Situația lui Horia Constantinescu i-a amuzat teribil pe cei de la Asociația Pro Consumatori, care îndeamnă Guvernul să-l demită pe comisar:

„De mai bine de două ore nu ne mai oprim din plâns după ce am citit postarea de pe contul de Facebook al domnului Horia Constantinescu! Nu se poate așa ceva, ce ne facem dacă primul- ministru îl demite pe domnul Horia Constantinescu? Așa spirit justițiar nu se mai găsește în România! În timpul mandatului domniei sale răspunsurile la sesizările Asociației Pro Consumatori soseau după 2-3 luni, bineînțeles că la unele nici nu ne-a răspuns! E jale mare, cine știe pe ce mâini va ajunge această instituție dupa demiterea domnului Horia Constantinescu! Domnule prim-ministru, luați-i funcția, dar vă rugăm să-i lăsați legitimația!”

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *