Horia Constantinescu a sponsorizat Spitalul Militar Constanța cu 30 de paturi medicale

Asociația eTrezirea, prezidată de fostul comisar pentru Protecția Consumatorului și fost candidat pentru Primăria Constanța, Horia Constantinescu, a sponsorizat cu 30 de paturi medicale, ortopedice, Spitalului Militar de Urgență Dr. Alexandru Gafencu Constanța. Acestea au fost donate inițial Asociației eTrezirea în luna septembrie 2020, de către fundația Ordo Militaris Teutonicus, din Germania.

paturi 3

Costurile de transport și depozitare au fost suportate de Asociația eTrezirea. Asociația menționează că, la vremea respectivă – luna septembrie, au fost purtate discuții cu reprezentanții conducerii Spitalului Clinic Județean de Urgență Sf. Apostol Andrei, în vederea predării către unitatea medicală a paturilor respective. După ce, inițial, aceștia s-au arătat interesați, ulterior „nu am mai primit niciun semn din partea instituției medicale, apelurile noastre rămânând fără răspuns”.

Ulterior acestui demers, Asociația eTrezirea a fost contactată de către reprezentanții Spitalului Militar de Urgență dr. Alexandru Gafencu Constanța, care și-au exprimat interesul pentru cele 30 de paturi medicale. Acestea au intrat deja în dotarea Spitalului Militar de Urgență  dr. Alexandru Gafencu Constanța.   

Considerăm că, mai ales în aceste vremuri dificile, implicarea noastră, a tuturor, oricât de mică ar fi aceasta, în sprijinul sistemului medical, este mai importantă decât oricând. Ne bucurăm să putem ajuta atât bolnavii, ce vor beneficia de un confort sporit datorită acestei donații, cât și personalul medical a cărui muncă va fi puțin ușurată prin versatilitatea acestor paturi. Asociația e Trezirea își arată disponibilitatea de a se implica în orice acțiune benefică societății constănțene. Încurajăm, pe această cale, împlicarea ca voluntari a cât mai multor persoane, în proiectele echipei eTrezirea, a declarat Alexandru Hîldan, directorul Asociației eTrezirea.

paturi 5

Ordo Militaris Teutonicus Levantis (OMT) este un vechi și onorabil Ordin al Cavalerilor Germani, originar dintr-o uniune de cavaleri din 1309/1311. Astăzi, OMT este condus de marele maestru Klaus Blos și are ca scop ajutorarea celor nevoiași, într-un mod creștin și umanitar. De mai mulți ani, Ordinul sprijină oamenii nevoiași din Germania, fosta Iugoslavie, Ungaria, Polonia, Ucraina și, mai recent, și-a extins activitatea în România.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.