Heiuș (ANAF) își propune să aducă TVA-ul la zi și promite că NU aleargă după profesorii și manichiuristele de pe litoral: „Degeaba îi amendez azi, eu vreau să nu mai facă aşa ceva…”

Şeful ANAF, Lucian Heiuş a afirmat, joi seară, la Profit News TV, că nu este o prioritate pentru el să alerge după un profesor, sau după o manichiuristă să-și plătească dările la stat, ci preferă ca pe mica evaziune fiscală să meargă pe prevenţie și pe programe de informare. Lucian Heiuş a afirmat că a făcut nişte programe de conformare şi a trimis nişte scrisori, în nişte judeţe pilot, pentru a vedea dacă creşte conformarea fiscală la plată, arătând că în Bucureşti Ilfov a trimis la saloanele de înfrumuseţare, la Cluj şi Sibiu a trimis la profesori şi în Braşov şi Constanţa, zone de turism, a trimis scrisorile pentru cei care închiriază turiştilor.

„Sunt acţiuni de prevenţie, eu cred foarte mult în prevenţie, degeaba mă duc astăzi şi îl amendez, eu vreau chiar să nu mai facă aşa ceva. Vrem ca acel individ, societăţi care sunt obişnuite să facă evaziune fiscală să înţeleagă că nu se mai poate”, a spus şeful ANAF.

Întrebat dacă meditaţiile ar trebui impozitate, Heiuş a spus că este un venit de natură salarială pentru care trebuie să plăteşti impozit pe el, astfel că în scrisori li s-a transmis să îşi facă PFA. Legislaţia există, a mai spus el.

„Nu este o prioritate pentru mine, acum, să alerg după un profesor, sau să alerg după o manichiuristă care lucrează opt ore la salon şi poate mai lucrează două cliente sau trei seara acasă, în sufragerie, dar nu este normal să se întâmple acest lucru. Prefer ca pe mica evaziune să merg pe prevenţie, pe programe de informare”, a mai spus Heiuş.

El a menţionat că profesori ar trebui să dea un exemplu prin plata acestor impozite în faţa acelor tineri pe care îi modelează, prin meditaţiile pe care le dau. Şeful ANAF, Lucian Heiuş, a declarat, joi, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, că îşi doreşte ca luna aceasta să aducă TVA -ul care trebuie restituit firmelor, la zi, şi a precizat că, din analize, este o rambursare record de vreo 3,7 miliarde, cu tot cu compensări. Este dreptul agentului comercial să primească aceşti bani, nu putem să negociem, nu avem ce discuta, a menţionat el.

„Îmi doresc ca luna aceasta să aduc TVA -ul la zi. Din analize, vorbim de o rambursare record de vreo 3,7 miliarde, cu tot cu compensări. Vreau să aduc totul la zi”, a spus preşedintele ANAF.

El a spus că discută în permanenţă cu ministrul de Finanţe, pe acest subiect.

„Dacă legea spune că trebuie să rambursezi şi agentul economic, este dreptul lui să primească aceşti bani, nu putem să negociem, nu avem ce discuta. TVA-ul trebuie să i se dea, respectând legea”, a precizat Heiuş.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *