Haos fiscal: taxe peste taxe la propunerea Guvernului și cu acceptul Parlamentului. „Cresc accizele de la o lună la alta cu 20%!”

Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr.25/2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal a fost adoptat, miercuri, de Camera Deputaților, forul decizional în acest caz.

Votul final a iscat controverse și intervenții ale opoziției, care a reclamat faptul că doar ce au fost aprobate taxe împovărătoare și inflația va crește considerabil.

Proiectul a fost adoptat cu 175 de voturi pentru, 92 împotrivă și 7 abțineri și, imediat după vot, deputatul USR Claudiu Năsui a luat cuvântul.

„Vă reamintesc o promisiune pe care ați făcut-o la începutul anului 2017 și în campanie că nu cresc taxele. Ordonanța pe care tocmai ați votat-o crește accizele de la o lună la alta cu 20% și este responsabilă pentru o bună parte din creșterea de inflație cu care ne confruntăm acum. Ați mințit poporul român că nu veți crește taxele, v-ați crescut indemnizațiile și am ajuns în situația în care suntem acum, cu o economie mai fragile și cu taxe mai ridicate!”, a spus Claudiu Năsui, care a primit o replică ironică din partea lui Liviu Dragnea: „… și cu o creștere economică foarte mică!”

Proiectul de lege inițiat de Guvern pe 30 august 2017 a fost adoptat pe 10 octombrie 2017 de Senat, o săptămână mai târziu a ajuns la Camera Deputaților, care l-a adoptat miercuri și arată că „România are printre cele mai scăzute niveluri ale accizelor, aproape de nivelurile minime prevăzute de legislația UE”.

Prezentăm câteva din noile prevederi fiscale:

cod fiscal

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *