HALUCINANT: ANAF l-a iertat pe „luxemburghezul” Comănescu de o datorie de un milion de euro, cu o decizie din… viitor! GSP „gaură neagră” a economiei românești

Probabil se va desființa statul român înainte ca cei care l-au demolat să răspundă pentru faptele lor. Despre Grup Servicii Petroliere și Gabriel Comănescu TOMIS NEWS a scris și va mai scrie, în speranța că autoritățile statului își vor face datoria. Despre una dintre aceste autorități vom vorbi astăzi, respectiv Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), instituția de temut a statului, doar că nu pentru toată lumea. Pentru falimentarul Gabriel Comănescu este un fel de „înger păzitor”, alături de o altă companie petrolieră celebră, respectiv OMV Petrom, care îl ține la liman pe acest personaj veșnic bănuit că produce găuri negre bugetului de stat, dar niciodată concretizat, conform „secretului lui Polichinelle” – toată lumea știe, dar toată lumea tace. De asemenea, în acest material vom publica, așa cum am obișnuit, documente în premieră, semnate de însuși Gabriel Comănescu și care arată starea de fapt (dezastruoasă de altfel) a mastodontului GSP.

CITEȘTE ȘI:

Tot mai mulți angajați împotriva lui Comănescu. PROTEST la GSP: „Ne spun că nu primesc bani de la Petrom”

ANAF dăduse impresia că a decis să termine cu aventurile haiducești financiare ale lui Comănescu și s-a războit în dosare de răsunet, cu prejudicii de zeci de milioane de euro produse statului român. Numai că aceeași instituție l-a și iertat pe Comănescu de suma de un milion de euro, cu o decizie din… viitor!

Mai exact, pe vremea când era şef în ANAF, actualul ministru al Finanţelor, constănțeanul Ionuț Mișa, a acceptat ridicarea sechestrului de pe conturile unei firme controlate de miliardarul Gabriel Comănescu. Mişa a eşalonat plata datoriei, dar a şi iertat compania de o altă datorie. În cele din urmă, s-a ajuns tot în instanţă… Între 5 și 20 mai 2016 GSP a avut conturile blocate, iar Comănescu a apelat la conducerea direcției Mari Contribuabili din ANAF, unde șef era Ionuț Mișa, care a  ridicat sechestrul si a eșalonat datoria pe 30 de luni la o rată de 1 milion de euro. Astfel, ANAF a devenit proprietarul temporar al navei Neptun, evaluată la 37,5 milioane de euro. Pe 20 decembrie 2016, actualul ministru Mișa a constatat că Gabriel Comănescu nu s-a ținut de cuvânt și n-a plătit ratele, așa că a anulat înțelegerea inițială. Tot el a căzut însă la pace două zile mai târziu, când a semnat o nouă eșalonare a datoriilor și, în plus, a iertat compania de o altă datorie de peste 1 milion de euro!

Am întrebat ANAF ce a determinat instituția să ierte această datorie, deși Gabriel Comănescu nu și-a respectat partea de angajament, iar răspunsul a fost halucinant! Mai exact, am întrebat instituția în conformitate cu care norme legale s-a aplicat această „iertare” din 22 decembrie 2016, ANAF răspunzându-ne că s-a aplicat decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție nr. 1836 din… 18 mai 2017!

La cine să apelăm mai departe? La ministerul Finanțelor condus de Ionuț Mișa? Sau la oricare altă instituție somniferă? Dacă statul va dori să acționeze, să procedeze corespunzător, noi mergem mai departe:

Comănescu depune bilanțuri fiscale când vrea el, plătește când vrea, ce vrea, dacă vrea

Dacă pe fostul partener de afaceri al lui Radu Mazăre, fugarul condamnat Avraham Morgenstern, Interpolul l-a găsit zilele trecute pe străzile din Buenos Aires,  (deși TOMIS NEWS relata în detaliu când, cum și cu ce a plecat din țară acest personaj) probabil, în viitor, pe Gabriel Comănescu îl vor prinde în Marele Ducat de Luxembourg, un stat minuscul din Europa, unde (să zicem) funcționează compania mamă a Grup Servicii Petroliere: GSP Holding SA, str. An Huemes, nr. 4, L-6255, Zittig, Luxembourg. Pentru faptul că GSP Holding SA deține 76,61% din acțiunile Grup Servicii Petroliere SA, reprezentată legal de Gabriel Comănescu din 7 iulie a.c., statul român nici nu se agită să recupereze datoriile falimentarului constănțean, tocmai pentru că el trebuie să își achite taxele și datoriile în exoticul Luxembourg.

Dar, ce ar avea Comănescu de plătit?

TOMIS NEWS publică în exclusivitate datele financiare ale Grup Servicii Petroliere pe anul… nu putem să spunem nici în curs, nici precedent, întrucât declarațiile fiscale ale persoanelor juridice pe anul precedent se depun până la 31 mai, numai că Gabriel Comănescu și-a depus declarațiile pe 2016 pe… 8 august 2017! Am intrat în posesia acestor documente, pe care le publicăm și le explicăm.

Începem cu părțile afiliate:

 

 

Continuăm cu o parte din deciziile Adunării Generale a Acționarilor, din 7 iulie 2017, cu privire la situațiile financiare de la 31 decembrie 2016:

 

În ceea ce privește datoriile GSP SA, cifrele sunt înfiorătoare, pe toată linia. De la angajați (325 în 2015 și doar 206 în 2016) și până la datorii și restanțe la bugetul de stat, reținem că Gabriel Comănescu are o traiectorie clar stabilită: în jos!

 

Angajații GSP, în continuare tratați mizerabil!

Din raportul administratorilor GSP SA reținem că, în general, platformele sunt fără contract, singura companie care ține în viață activitatea lui Gabriel Comănescu este OMV Petrom, companie căreia i-am solicitat mai multe puncte de vedere (atât la București, cât și la compania mamă din Austria) privind anumite activități aflate la limita legii și care, până la momentul publicării acestui material, nu am primit un răspuns. (Notă – „call off” înseamnă că respectiva platformă poate fi chemată la un contract de scurtă durată, nefiind plătită pe durata staționării). De asemenea, reținem că cifra de afaceri față de 2015 a înregistrat o scădere de… 113%, pierderile fiind trecute la „inactivitatea mijloacelor fixe datorate situației pieței țițeiului pe plan mondial”. Totodată, între timp, ca noutate față de cifrele prezentate mai jos, GSP Vega se află sub sechestru.

CITEȘTE ȘI:

DEZASTRU pentru Comănescu: Nava GSP VEGA pusă SUB SESCHESTRU!

În ceea ce privește fulminantele proteste și greve ale foamei din fața sediului GSP din Portul Constanța, reținem că, pe parcursul acestui an, conducerea companiei i-a mințit intenționat pe acești angajați, susținând că „nu am primit bani din Mexic”, deși GSP nu desfășoară nici o activitate acolo, așadar nu are de unde să primească bani. De asemenea, Gabriel Comănescu consideră că acțiunile în instanță (comerciale, de muncă etc) „nu vor avea un efect advers semnificativ”!

CITEȘTE ȘI:

Comănescu în Top 300 milionari, angajații neplătiți de mai bine de un an, disperați în prag de sărbători. Încă un protest la GSP!

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV: TOMIS NEWS ajunge la nivel internațional: SCANDAL în Azerbaidjan! Vizat: Gabriel Comănescu și bărcile sale de pescari din Mexic

 

 

VA URMA!

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

7 comentarii la „HALUCINANT: ANAF l-a iertat pe „luxemburghezul” Comănescu de o datorie de un milion de euro, cu o decizie din… viitor! GSP „gaură neagră” a economiei românești

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *