Hackerii au SPART serverele FBI. Sute de mii de emailuri false, expediate în timpul atacului cibernetic de amploare

Centrul Federal de Investigații american FBI a declanșat o anchetă de amploare după ce sute de mii de emailuri false au fost trimise din serverele proprii, semn că acestea au fost ținta unui atac cibernetic. Agenția guvernamentală a declarat că incidentul de sâmbătă dimineața face parte dintr-o anchetă în curs și că acesta ar fi avut un caracter sofisticat din partea unui grup cunoscut pentru șantaj, Dark Overlord, conform organizației non-profit anti-spam Spamhaus.

Provoacă multe perturbări, deoarece anteturile sunt reale, chiar provin din infrastructura FBI”, a scris Spamhaus pe Twitter, adăugând că nu au inclus nume sau informații de contact ale expeditorului.

Potrivit rapoartelor presei americane, au fost trimise peste 100.000 de e-mailuri. Agenția a spus că hardware-ul afectat a fost scos rapid din funcțiune, după ce problema a fost detectată și a avertizat publicul să fie „prudenți cu expeditorii necunoscuți” și să raporteze guvernului activități suspecte. Nu este încă clar dacă e-mailurile au fost trimise de o persoană cu acces autorizat la serverele FBI sau dacă au fost implicați hackeri.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

One thought on “Hackerii au SPART serverele FBI. Sute de mii de emailuri false, expediate în timpul atacului cibernetic de amploare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *