Guvernul VA PRELUNGI starea de alertă

Guvernul Ludovic Orban intenționează să prelungească starea de alertă cu încă o lună, până la mijlocul lunii octombrie. Măsurile impuse până în prezent de Executivul Orban vor avea efect și începând de săptămâna viitoare, când actuala stare de alertă se va încheia. Astfel, masca de protecție va rămâne în continuare obligatorie în spaţiile publice deschise şi în mijloacele de transport în comun.

După două luni în care România s-a aflat în stare de urgență și alte trei luni de stare de alertă, țara noastră este încă pe un trend ascendent privind numărul de îmbolnăviri cu covid-19. Amintim că România a intrat în stare de alertă în data de 15 mai, în 16 iunie aceasta a fost prelungită pentru încă 30 de zile, iar în data de 16 iulie autoritățile au decis, din nou, prelungirea stării de alertă pe tot teritoriul țării.

Pentru prima dată, ziua votului pentru alegerile locale va fi una atipică şi se va desfăşura după anumite reguli de protecţie sanitară, în contextul pandemiei de coronavirus. Astfel, pe 27 septembrie, alegătorii vor trebui să scoată masca de protecţie pentru identificare, iar cei aflaţi în carantină nu vor beneficia de urna mobilă. De asemenea, secţiile de votare vor fi dotate şi cu substanţe dezinfectante, iar alegătorii trebuie să-şi dezinfecteze mâinile de două ori, la intrarea şi la ieşirea din secţia de vot. Totodată, la intrarea în secţiile de vot, alegătorilor li se va lua temperatura, iar cei care au de la 37,3 grade Celsius în sus vor vota cu prioritate într-un loc special amenajat, care ulterior va fi igienizat cu mare atenţie, așa cum a precizat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru. În plus, cei care au COVID-19 pot solicita urna mobilă pentru a vota ca orice bolnav aflat în tratament.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *