Guvernul va lansa programul AGRO IMM Invest

Premierul Florin Cîțu a anunțat luni că se vor prelungi în 2021 unele „măsuri active” de sprijin a economiei în criza generată de coronavirus. Potrivit premierului, se prelungesc până la 30 iunie 2021 o serie de măsuri active pentru sprijinirea economiei în pandemie, precum beneficiile pentru angajații din șomaj tehnic ș.a. De asemenea, va continua ajutorul de stat prin IMM Invest.

O noutate anunțată de premierul Florin Cîțu va fi apariția AGRO IMM Invest. Acest subprogram al IMM Invest are scopul susținerii întreprinderilor mici și mijlocii și a întreprinderilor mici cu capitalizare de piață medie din domeniul agriculturii, pescuitului, acvaculturii și sectorului alimentar.

Conform notei de fundamentare, suplimentar sprijinului financiar acordat în cadrul programului IMM INVEST format din acoperirea integrală a comisioanelor de risc și de administrare și a dobânzilor la creditul garantat pentru o perioadă de 8 luni, prin subprogramul AGRO IMM INVEST va fi acordat un grant nerambursabil de maximum 10% din valoarea creditului garantat cu condiția încadrării în plafonul de 120.000 euro pentru fiecare întreprindere care îşi desfăşoară activitatea în sectorul pescuitului şi acvaculturii, sau 100.000 euro pentru fiecare întreprindere care îşi desfăşoară activitatea în domeniul producţiei primare de produse agricole, respectiv 800.000 euro pentru fiecare întreprindere care își desfășoară activitatea în sectorul alimentar. Grantul va fi acordat în termen de 1 an de zile în funcție de utilizarea creditului garantat. De asemenea, se va acorda o perioadă de grație extinsă de maximum 24 de luni pentru creditele de investiții beneficiarilor eligibili din domeniul agriculturii, pescuitului, acvaculturii și sectorului alimentar ce aplică în cadrul programului AGRO IMM INVEST.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.