Guvernul se duce la Curtea Constituțională pentru A OPRI creșterea pensiilor cu 40%

Guvernul va depune marți la Curtea Constituțională a României o sesizare privind proiectul de lege care aprobă rectificarea bugetară, adoptat de Parlament pe 22 septembrie cu amendamentul prin care pensiile cresc cu 40%.

Premierul Ludovic Orban a afirmat, după adoptarea proiectelor în Parlament, că „iresponsabilitatea PSD riscă să arunce România într-o criză economică pe care abia ce am depășit-o”. El a mai spus că Guvernul va ataca la Curtea Constituțională inițiativele legislative privind rectificarea bugetară în forma aprobată de Legislativ.

Conform proiectelor de lege privind rectificarea bugetară în forma amendată de PSD pensiile urmează să crească cu 40%. De asemenea, a mai fost efectuată o modificare, la solicitarea grupurilor parlamentare ale UDMR care spune că „plafonul privind datoria publică, conform metodologiei UE, pentru sfârșitul anului 2020, este de 40% din Produsul Intern Brut”.

Un alt amendament al PSD este cel prin care au fost crescute sumele repartizate unităților administrativ teritoriale cu un miliard de lei. De asemenea, pentru municipiile reședință de județ, este alocată suplimentar suna de 500 milioane lei, care va fi repartizat egal autorităților locale, fără a se ține cont de culoarea politică. Totodată, suma de 67 milioane lei a fost alocată suplimentar pentru Ministerul Agriculturii, în scopul finanțării Programului de realizare a Sistemului Național Antigrindină și de Creștere a Precipitațiilor.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *