Guvernul scoate la vânzare acțiuni ale Portului Constanța

Guvernul României a semnat un memorandum privind vânzarea unor acțiuni de la CE Oltenia, Hidroelectrica, Aeroporturi București, Portul Constanța și CFR Marfă. Până pe 15 octombrie, ministerele Economiei, Energiei și Transporturilor trebuie să prezinte un calendar de implementare a strategiilor de vânzare a unor pachete de acțiuni ale companiilor amintite.

Astfel, printre propunerile Ministerului Transporturilor, redate marți de HotNews, în privința Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța, se regăsește: „majorare de capital social prin emiterea de noi acțiuni reprezentând 20-25% din capitalul social al companiei și vânzarea acestora prin Bursa de Valori București, statul păstrând în continuare o participație majoritară”.

Se dorește ca sumele obținute din vânzarea acțiunilor să rămână la dispoziția CN APMC. Ca de obicei, reprezentanții APMC nu doar că nu doresc să comenteze deciziile, ci nici să fie contactați, probabil din convingerea greșită că Portul le aparține.

Directorul CN APM Constanța, Valeriu Ionescu, a demisionat pe 31 august, iar în locul său a fost desemnat Dan Tivilichi, care ocupa funcția de director adjunct. La preluarea mandatului de director interimar, la 1 septembrie, Tivilichi a promis transparență, promisiune neonorată nici până astăzi. Totodată, cu același prilej, reprezentanții APMC au anunțat că urmează să fie organizată procedura de selecție a unui manager privat, dar nu au oferit detalii legate de data acesteia.

Ministerul Transporturilor deține 80% din capitalul social, respectiv un număr de 10.604.454 de acțiuni emise de CN APMC.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *