Guvernul SCHIMBĂ criteriile de departajare a firmelor care aplică pentru granturile de investiții

La propunerea mediului de afaceri, Guvernul va modifica criteriile de departajare în caz de punctaj egal pentru apelul competitiv privind granturile de investiţii de până la 1 milion de euro (Măsura 4.1.1.) ce urmează a fi acordate IMM-urilor. Premierul Nicolae Ciucă a avut, joi, o întâlnire la Palatul Victoria cu reprezentanţii mediului de afaceri, pentru a analiza criteriile de evaluare a formulelor de selectare a firmelor care să beneficieze de viitoarele granturi de investiţii. La întâlnire a participat şi ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, alături secretarul de stat în cadrul MIPE, Csilla Hegedus. În urma discuţiilor, au fost elaborate noi criterii de departajare în caz de punctaj egal, respectiv:

1. Productivitatea muncii per angajat în anul 2019, exprimată ca raport între cifra de afaceri realizată în acel an şi numărul de angajaţi;

2. Ponderea valorii utilajelor tehnologice în cadrul proiectului din total grant solicitat;

3. Numărul de locuri de muncă nou create;

4. Data şi ora înscrierii în program.

Reprezentanţii mediului de afaceri au propus înlocuirea criteriului de departajare privind scăderea cifrei de afaceri din 2020 faţă de 2019. Totodată, reprezentanţii mediului de afaceri au propus ca firmele al căror acţionariat a fost modificat în ultimul an, să nu fie eligibile pentru această măsură, acceptată de Guvern pentru a preveni specula de vânzări şi cumpărări de firme special destinate acestor granturi.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.