Guvernul s-a sucit și va menține voucherele de vacanță. Dobre: „Acest PCR a ELIMINAT amendamentele care ar fi dat dreptul la vouchere și angajaților din privat!”

Guvernul intenţionează să menţină voucherele de vacanţă, a declarat, miercuri, Tănase Stamule, consilierul pe probleme economice al premierului României, menţionând că informaţiile care au apărut în spaţiul public, potrivit cărora s-ar dori renunţarea la acestea, sunt „fake news”.

Am avut şi sectoare economice pe care nu am putut să le ajutăm atât de mult pe cât am fi vrut să le ajutăm, în zona HoReCa în special. Am prelungit voucherele de vacanţă. Menţinem voucherele de vacanţă. Este un ‘fake news’ aruncat în spaţiul public că nu le vom menţine. Nu este adevărat!”, a afirmat Stamule, la cea de-a VIII-a ediţie a evenimentului „Business Challenge”. Acesta a adăugat că Executivul pregăteşte şi alte instrumente pentru scheme de ajutor de stat destinate industria HoReCa.

Între timp, coordonatorul PRO România Constanța, deputatul Mircea Titus Dobre, inițiatorul de facto al voucherelor de vacanță când a fost ultimul ministru al Turismului, a arătat că Tănase Stamule transmite, de fapt, un fake news. Dobre a subliniat faptul că afirmațiile lui Stamule nu sunt acoperite de un act normativ și, mai mult, angajații din privat vor rămâne fără aceste vouchere:

Pe lângă că sunt meschini, subalternii lui Orban sunt și mincinoși, în speță, consilierul acestuia pe probleme economice, Stamule, care spunea azi că ei au prelungit deja voucherele de vacanță. Trebuie să îi spun acestuia că noțiunea “am prelungit” înseamnă să existe un act normativ în vigoare dar azi, 10.11.2020, nu există acest act normativ există doar un proiect în dezbatere publică. Pe ultima sută de metri, înainte de a anula voucherele de vacanță, PNL vine cu OUG pentru prelungirea lor. Sfidează din nou Parlamentul, dar mai face ceva acest partid care-și dorește să devină partidul unic, la fel ca PCR: elimină amendamentele care ar fi dat dreptul la vouchere și angajaților din mediul PRIVAT! Cam până unde poate merge acest nou Partid Comunist Român, deghizat în PNL, pentru a ne arăta că nu mai vrea să existe mediul privat? Nu pot să cred că membrii PNL n-au știut că există un proiect de lege în Parlament, încă din primăvara acestui an, iar în ultimul moment o fi venit un consilier rătăcit, să-i anunțe că ar fi bine pentru campania electorală să dea repede OUG, ca să arate că partidului îi pasă de angajați și de turismul românesc. Și, chiar dacă ar fi fost așa, măcar puteau citi amendamentele pe care eu le-am introdus în proiectul de lege, pentru a le da dreptul la vouchere de vacanță și angajaților din privat!De ce nu vrea PNL să dea aceleași drepturi tuturor angajaților? De ce doar celor de la stat?”, a transmis deputatul Dobre.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.