Guvernul PRELUNGEȘTE școala online! Cîmpeanu (MEN): „Voi redeschide școlile când voi avea un glob de cristal”

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat marți, că în ședința de Guvern de mâine se va adopta o Ordonanță de Urgență care permite continuarea învățământului exclusiv online până pe 8 februarie, când începe semestrul II. Ministrul a adăugat că nu a vrut ca OUG să dea posibilitatea prelungirii până la finalizarea anului școlar a școlii online, aceasta fiind o dovadă că face tot posibilul pentru redeschiderea cât mai rapidă a școlilor. Revenirea elevilor în clase nu ține doar de ministerul educației, ci depinde de rata infectării cu noul coronavirus și de rata vaccinării anti-COVID.

Sorin Cîmpeanu a menționat că doar dacă ar avea „un glob de cristal” ar putea spune acum când se vor redeschide școlile. El a adăugat că examenele naționale se vor organiza și anul acesta. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat marți, că trecerea la predarea exclusiv online i-a prins „neinstruiți” pe cei mai mulți profesori.

Nu au fost instruiți, cea mai mare parte a lor. Foarte puțini au fost instruiți pentru predare online. Au dus totuși procesul de predare mai departe, cu pierderi, cu deficiențe, cu frustrări, dar l-au dus mai departe. (…) Este foarte greu să dai o notă când sistemul de educație nu este singurul responsabil. Îi dau o notă de trecere, a mai spus ministrul.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *