Guvernul pregătește Ordonanța Militară nr. 7: „Va fi prezentată ASTĂZI!”

Premierul Ludovic Orban a anunțat, sâmbătă, după o ședință convocată la sediul Ministerului Afacerilor Interne, că va fi emisă, în cursul acestei zile, o nouă Ordonanță Militară, cea de-a șaptea, de la decretarea stării de urgență.

„Am evaluat situația. Am pregătit elementele pentru noua Ordonanță Militară care va fi prezentată azi. Este în forma finală. Am evaluat măsurile, capacitatea de carantinare”, a declarat Ludovic Orban.

Premierul, ministrul de Interne, Marcel Vela și secretarii de stat Raed Arafat și Bogdan Despescu s-au adunat sâmbătă dimineață în sediul MAI, într-o ședință fulger a Comandamentului Strategic. A mai participat și Adrian Oros, ministrul Agriculturii.

Ordonanța Militară nr. 7 va fi emisă sâmbătă, la ora 14:00!

Întâlnirea a avut loc chiar înainte de viitoarea Ordonanță Militară, cea de-a șaptea, care va fi emisă astăzi, după ce numărul cazurilor de infectare cu COVID-19 crește cu sute de cazuri pe zi, iar bilanțul deceselor a urcat vineri seară la 133.

Aproximativ 200.000 de români urmează să revină în țară, în următoarele două săptămâni, cu ocazia sărbătorilor pascale, atât ale catolicilor, cât și ale românilor. 

„Toți cei care vor veni în țară, începând de mâine, nu vor petrece Paștele în condiții normale, vor intra în carantină. Decizia clară pe care am luat-o este de a-i caza în zone de carantină”, a transmis Orban.

„Suntem într-o situație ca la război. Vârful va fi de pe 27 aprilie până în iunie”

Raed Arafat le cere românilor să respecte izolarea recomandată de autorități, distanțarea socială, iar celor care vin din străinătate, carantina și autoizolarea. Șeful DSU a declarat că vârful epidemiei de coronavirus, în România, va începe spre finalul lunii aprilie și va dura până spre mijlocul lunii iunie, semn că măsurile de restricție vor continua la nivel național.

„Suntem într-o situație ca la război. Dacă te bombardează, nu te bagi în buncăr? Nu suntem siguri că epidemia nu va reveni. Poate să se ducă în valuri. Poate să se ducă către mai, iunie, iulie. Vârful va fi de pe 27 aprilie până în iunie. (…) Lumea trebuie să înțeleagă că avem o echipă care lucrează zi și noapte. Munca nu se poate opri. Vrem să reușim să limită un pic impactul. Actorul principal, actorul nostru, e populația. Dacă populația nu înțelege măsurile pe care le luăm, riscul e să apară focare pe care nu le putem controla. Așa putem ajunge la măsuri mai dure pentru carantinare. Sunt deja măsuri de distanțare socială luate. Am fost printre cei care au luat măsurile mult mai repede ca alte țări în comparație cu numărul cazurilor. Acest lucru ne-a ajutat să se prelungească perioada în care apar cazurile mai multe. E foarte mult de făcut încă. În ultimele săptămâni nu cred că pleacă cineva mai devreme de ora 23:00-00:00. E realitatea situației. Nu e propagandă”, a declarat Raed Arafat.

CITEȘTE ȘI:

Consiliul Local Constanța, rămas fără Spitalul de Boli Infecțioase. Nelu Tătaru: „TOATE spitalele din subordinea autorităților locale trec în ADMINISTRAREA Ministerului Sănătății!”

Klaus Iohannis: „Urmează săptămâni FOARTE GRELE, vor fi CRITICE pentru sistemul de sănătate!”

CONSTANȚA: 4.300 de persoane aflate în izolare, verificate de forțele de ordine. AMENZI de peste 1,6 milioane lei!

CORONAVIRUS: DECES înregistrat la CONSTANȚA! La nivel național s-a ajuns la 118

CORONAVIRUS ROMÂNIA: 3.183 de cazuri confirmate. La Constanța: 16 persoane, VINDECATE

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *