Guvernul pregătește o lovitură ÎMPOTRIVA SPECULANȚILOR și a marilor rețele comerciale

De la începutul perioadei de criză provocată de coronavirus s-a remarcat o creștere nejustificată a prețurilor la produsele de bază, dar și la produsele cele mai căutate în această perioasă, precum materiale sanitare sau echipamente medicale, dar și alimente. Astfel, la Guvern se analizează impunerea unei măsuri pentru a stopa avântul speculanților și al marilor lanțuri comerciale. 

În timp ce opoziția solicită constant plafonarea prețurilor la astfel de produse, subiectul nu intră în discuție, pentru că ar putea fi contestată destul de ușor, așa cum a anunțat recent premierul Ludovic Orban. Astfel, Executivul are la îndemână plafonarea adaosului comercial. Concret, se ia în calcul un procent de 10% pe care magazinele să îl poată adăuga la prețul de producător. Acest scenariu se va aplica produselor de bază, dar și produselor celor mai căutate în această perioadă. 

CITEȘTE ȘI:

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a lansat „Ghidul pentru Cumpărături”

Marile Rețele Comerciale din România: „A cumpăra mai mult poate însemna să ÎI LAȘI PE ALȚII fără produsele de care au nevoie! Există suficiente cantităţi de hrană şi produse de bază”

Apelul Băncii Naționale a României: „Nu vă înghesuiți la bancomate. Avem suficient cash!”

RAEDPP: „Cei care au majorat prețurile în piețe nu sunt producători locali. Sunați la ANAF!”

Dobre (PRO România), despre specula din comerț: „Sunt prețuri care pe mine MĂ SPERIE! OK, profit, dar până unde? Trebuie să empatizăm!”

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.