Guvernul PNL redefinește relația cu Moscova? PSD-iștii acuză: „Au scos fraza prin care România NU recunoaște anexarea Crimeii de către Rusia!”

Subiectul Federația Rusă pare să fie complicat în aceste zile în care sunt audiați în comisiile parlamentare miniștrii propuși de Ludovic Orban pentru viitorul Guvern. Mai întâi, Florin Cîțu, propus pentru Ministerul Finanțelor, și-a luat marți angajamentul, la audierea sa în comisiile de specialitate, că va face pași pentru… repatrierea aurului de la Moscova! Tezaurul României (aur, lingouri, monede) a fost trimis în Rusia în timpul primului război mondial și cea mai mare parte nu a fost restituită niciodată.

Cîțu a fost prima propunere care a primit aviz negativ în comisia parlamentară, cel de-al doilea fiind, miercuri, Ion Ștefan, propus pentru Ministerul Dezvoltării.

CITEȘTE ȘI:

Tot miercuri, senatorul PSD, Titus Corlățean, a acuzat PNL că a plagiat programul PSD, în ceea ce privește relația cu Federația Rusă. Corlățean a precizat că singura frază neplagiată este cea în care se specifică nerecunoașterea anexării provinciei Crimeea de către Rusia.

„Programul pentru Ministerul de Externe este plagiat 100% după cel al PSD, mai putin o frază: „România nu va recunoaste anexarea Crimeii de către Federația Rusă”. Eu sper că nu este o poziție a statului român, ci doar o dovadă de incompetență din partea celor care au elaborat Programul de Guvernare”, a spus Corlățean.

Senatorul PSD a făcut aceste afirmații în timpul audierii în comisiile reunite pentru Politică Externă a lui Bogdan Aurescu, propunerea PNL pentru Ministerul Afacerilor Externe.

Votul pentru învestirea Guvernului Orban urmează să fie dat în plenul reunit al Parlamentului de luni, de la ora 14.00.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.