Spread the love

Moţiunea de cenzură „Guvernul Orban/PNL – privatizarea democraţiei româneşti”, a fost dezbătută în Parlament miercuri, de la ora 12:00. Aceasta a fost iniţiată de PSD şi UDMR, după ce Guvernul condus de Ludovic Orban şi-a asumat răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi.

CITEȘTE ȘI:

În cadrul dezbaterilor, a luat cuvântul și premierul Ludovic Orban, care și-a apărat mandatul conform procedurilor, punctând faptul că nu se lasă judecat de parlamentarii născuți din pixul lui Dragnea. Vezi AICI!

Președintele USR, Dan Barna, s-a năpustit pe președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, dar și pe președintele UDMR, Kelemen Hunor. Vezi AICI!

A urmat și liderul PRO România, Victor Ponta. Până la discursul lui Ponta, PRO România figura în tabăra împotriva PSD, însă fostul premier a dat semnalul, anunțând faptul că el va vota pentru moțiunea de cenzură! Vezi AICI!

Președintele Camerei Deputaților, președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, s-a dezlănțuit pe ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, pe care l-a acuzat că a adus FMI înapoi în țară. Totodată, Ciolacu a ironizat-o pe vicepremierul Raluca Turcan, care a făcut recent o gafă publică, susținând că „omul să aibă garanţia că nu se culcă sănătos şi se trezeşte mort”. Vezi AICI!

Parlamentarii PNL au anunțat că vor vota la vedere împotriva moţiunii de cenzură iniţiată de PSD. Vezi AICI!

După încheierea dezbaterilor, s-a procedat la votarea moţiunii de cenzură. Votul a fost secret, cu bile. Conform Constituţiei, moţiunea se adoptă cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, ceea ce înseamnă 233 de voturi. În urma votului exprimat de senatori și deputați, guvernul Orban a fost DEMIS, moțiunea de cenzură fiind adoptată cu următorul rezultat: din totalul de 465 de parlamentari, au fost prezenți 423 și 400 de voturi au fost valabil exprimate. Dintre acestea, 261 de voturi au fost pentru, 139 împotrivă și nici o abținere.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *