Guvernul Norvegiei a înăsprit regulile pentru intrarea în țară

Călătorii care ajung în Norvegia vor trebui să se supună unui test pentru COVID-19 începând cu 2 ianuarie, a anunţat joi guvernul de la Oslo, informează dpa. Pasagerii vor trebui să fie testaţi cât mai curând posibil la intrarea în ţară, la aeroport sau la alte puncte de trecere a frontierei, cel târziu la o zi după sosire. În caz contrar, se vor aplica amenzi. Copiii cu vârsta sub 12 ani, lucrătorii din domenii esenţiale şi navetiştii transfrontalieri sunt scutiţi de la respectarea acestei cerinţe. Măsura include, de asemenea, închiderea mai multor puncte de trecere a frontierei mai puţin importante.

Norvegia este foarte îngrijorată de importul de cazuri de persoane contaminate cu noul coronavirus din două motive, a declarat premierul Erna Solberg. Pe de o parte, există temeri cu privire la focarele de noi tulpini ale virusului despre care se crede că se transmit mai uşor, a spus Solberg. Pe de altă parte, multe persoane se întorc în Norvegia din ţări în care rata infecţiei este semnificativ mai mare, a adăugat premierul norvegian.

Până în prezent, Norvegia nu a fost foarte grav afectată de pandemia noului coronavirus în comparaţie cu alte ţări din Europa şi are una din cele mai scăzute rate de infectare din Spaţiul Economic European, alături de Finlanda, Islanda şi Grecia.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.