Guvernul ia în calcul PLAFONAREA prețurilor la gaze. Cîțu NEAGĂ faptul că decizia ar avea legătură cu proiectul PSD

Premierul Florin Cîțu a declarat, miercuri, la finalul ședinței de guvern referitor la plafonarea prețului la gaze, că abia acum a început să ia în calcul această soluție.

Avem deja soluții pentru compensare și voiam să ne asigurăm că clienții casnici și non casnici, adica IMM-urile și persoane fizice, nu vor plăti toată factura în acestă iarnă și aici soluțiile le avem, urmează doar să ne gândim care e forma cea mai simplă ca să nu trebuiască oamenii să completeze tot felul de formulare”, a declarat premierul.

În ceea ce privește plafonarea prețurilor la gaze, Cîțu susține că se „uită la această soluție”.

Pentru mine este important să  nu distorsionăm foarte mult piața, pentru că în momentul în care introduci o stfel de măsură distorsionezi piața, motivația de a investi dispare pentru companii și atunci vreau să vedem cum luăm acaestă măsură să fie cât mai puțin invazivă în piață, dar trebuie să recunoaștem că în acest moment există o situație specială care necesită măsuri speciale. Cele 3 ministere vor veni până săptâmâna viitoare cu o soluție de compensare pentru clienții casnici și noncasnici”, a precizat Cîțu.

Totodată, premierului i s-a reamintit că în luna august dădea asigurări că prețul la gaze nu va fi plafonat, dar că va gîsi o soluție pe terme scurt, respectiv cea de compensare a facturilor. Premierul a explicat că decizia de azi nu are vreo legătură cu proiectul de lege al PSD pentru plafonarea prețurilor.

Nu, nu are nico legătură. PSD copiază. Multe dintre măsurile pe care le-am văzut la PSD sunt copiate după noi. Este ceea ce văd la nivel european. Sunt mai multe țări, deja 6 cred care vorbesc despre plafonarea prețurilor”, a mai spus Cîțu.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *