Guvernul Germaniei îndeamnă cetățenii să meargă cu trenul sau bicicleta, ca să nu plătească pentru… gazul și petrolul lui Putin

Germanii sunt îndemnați să reducă încălzirea cu un grad și să folosească trenul sau bicicleta de Paște, pentru a reduce, în acest fel, dependența de gazul și petrolul rusesc, scrie BBC.

Este mai ușor pentru portofel și îl enervează pe Putin”, spune ministrul Economiei, Robert Habeck, care este, de asemenea, co-lider al Verzilor, unul dintre cele trei partide care conduc Germania.

Germania se află sub presiunea mai multor alte țări din UE pentru a accepta o interdicție completă a energiei rusești, dar în prezent depinde de Rusia pentru 40% din gazele sale și un sfert din petrol. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a criticat Germania pentru că se mișcă prea încet în ceea ce privește embargoul energetic, în timpul interviului acordat săptămâna aceasta la BBC.

Institutele economice germane avertizează că oprirea imediată a importurilor rusești ar declanșa o recesiune puternică în cea mai mare economie europeană. Dar Zelenski spune că partenerii Ucrainei trebuie să înțeleagă că pentru țara sa este o problemă de supraviețuire.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *