Guvernul Ciucă merge înainte cu rectificarea bugetară, fără să o vadă și… Cîțu! Ciolacu: „Ar fi corect să vadă și el cifrele”

Florin Cîțu, președintele PNL, a cerut o ședință urgență de coaliție pentru a se discuta alocările de la rectificarea bugetară. Guvernul anunță însă că ședința în care urmează să fie adoptată rectificarea bugetară va începe la ora 12.30, fără a mai aștepta o analiză a coaliției. O ședință a Coaliției a avut loc și lucrurile au fost lămurite înainte de ședința de guvern.

Sunt resurse care au fost alocate către ministere și vreau să văd cum s-au făcut aceste alocări. Ar putea fi o ședință foarte scurtă. Dacă unele fornduri nu au fost alocate conform programului de guvernare, atunci vom avea o problemă. Altfel, nu”, a spus Florin Cîțu.

La scurt timp după declarația președintelui PNL, Guvernul a anunțat că ședința pentru adoptarea rectificării va începe la ora 12.30. Pe ordinea de zi se află două proiecte de ordonanțe de urgență:

1. PROIECT DE ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2021 și la instituirea cadrului legal pentru acordarea unui împrumut subordonat de către statul român, prin Ministerul Finanțelor, în calitate de acționar, către CEC BANK S.A.

2. PROIECT DE ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ pentru rectificarea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2021.

La rânsul său, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat că Guvernul va adopta, vineri, rectificarea bugetară.

Am avut o discuţie cu prim-ministrul şi cu adevărat doreşte azi să dea rectificarea (…). În primul rând trebuie să ducem banii la loc la pensii şi salarii, de unde i-au luat acum trei luni. Am văzut-o şi pe doamna Turcan cât de revoltată era, dar dânsa i-a mutat. (…) Astăzi vom avea rectificare bugetară. Categoric”, a spus Ciolacu la sediul central al PSD.

El a menţionat că în şedinţa de coaliţie, care ar urma să aibă loc vineri, trebuie să fie „o discuţie constructivă, pentru ca lucrurile să meargă înainte, nu înapoi”.

Liderul PSD Marcel Ciolacu a anunțat vineri că rectificare bugetară va fi aprobată. „Mi se pare foarte corect ca Florin Cîțu să vadă cifrele”, a mai spus Ciolacu.

Mi se pare foarte corect și e normal să avem această ședință de coaliție. (…) Avem o discuție în coaliție constructivă, lucrurile să meargă bine. Astăzi vom avea rectificare bugetară. Categoric!”, a spus liderul PSD.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *