Guvernul Cîțu, învestit? Huțucă: „Suntem pregătiți să SUSȚINEM guvernul. Strategia NU este definitivată”

Camera Deputaților și Senatul vor vota, în plen reunit joi, de la ora 16.00, învestirea Guvernului Florin Cîțu, potrivit unei decizii aprobate luni de conducerea Legislativului. În contextul apariției în spațiul public a informației potrivit căreia social-democrații se pregătesc să învestească Guvernul Cîțu, în PNL circulă la această oră o nouă variantă de lucru. Astfel, Ludovic Orban, actualul premier interimar, i-ar putea cere lui Florin Cîțu să își depună mandatul și să nu mai aibă loc un vot de învestire joi. În acest caz, Ludovic Orban și-ar putea asigura interimatul în fruntea Executivului pentru următoarele luni. PNL va vota la vedere guvernul, dar se bazează joi pe absenteism la vot și pe faptul că PSD și UDMR nu vor vota. Dacă guvernul Cîțu ar pica la vot, următoarea propunere de premier ar urma să fie tot… Ludovic Orban.

CITEȘTE ȘI:

Totodată, în PNL există îngrijorarea că liberalii s-ar putea trezi peste noapte cu un Guvern condus de Cîțu, fapt neagreat de mare parte dintre aceștia, inclusiv de actuala conducere a partidului. Aceasta pentru că social-democrații vor fi prezenți joi la învestirea Guvernului Cîțu, și dacă va fi nevoie, vor ajuta cu voturi liberalii! Liderii de organizații PSD au decis săptămâna trecută într-o ședință informală care a avut loc în biroul lui Marcel Ciolacu să nu voteze învestirea Cabinetului Cîțu. Cu toate acestea, social-democrații recunosc că lucrurile sunt complicate pe fondul crizei de sănătate – coronavirus și că totul depinde de presiunea care va veni din partea opiniei publice, dar și de decizia Curții Constituționale privind Ordonanța de Urgență 26/2020, care va fi emisă tot joi.

CITEȘTE ȘI:

Social-democrații nu ar fi singurii care ar produce surpriza la votul din Parlament. România are nevoie de un Guvern stabil, consideră președintele USR, Dan Barna, care a precizat, marți, faptul că „partidul înclină foarte mult” spre a acorda un vot de susţinere Guvernului Cîţu.

Trece sau nu trece guvernul Cîțu? Ar fi bine să treacă sau nu? Ne-a explicat președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă:

Mâine avem ședința Biroului Executiv Național, așa că până atunci nu știm pozițiile partidului legat de acest subiect. Momentan, suntem în modulul în care susținem guvernul și promovăm guvernul Cîțu. Mâine dimineață vor veni președintele partidului și premierul desemnat și ne vor prezenta strategia. Va avea loc și o dezbatere, evident. (…) Nu știe nimeni deocamdată dacă va trece sau nu. Noi suntem pregătiți să susținem guvernul, dar, efectiv, strategia se stabilește mâine. Chiar și astăzi premierul desemnat și președintele partidului sunt în negocieri. Nu avem nici un rezultat al negocierilor dintre ziua de luni și ziua de… joi”, a spus Bogdan Huțucă, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *