Guvernul alocă buget pentru materiale sanitare la alegerile locale: 12 milioane lei

Premierul Ludovic Orban l-a întrebat, luni, în ședința de Guvern, pe ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, dacă a făcut evaluarea pentru achiziția de produse pentru secțiile de vot, pentru alegeri locale din 27 septembrie. Achiziția pentru măști, mănuși, dezinfectanți și produse de igienă pentru alegeri a fost evaluată la 12 milioane de lei.

„În acest moment avem o evaluare făcută pentru alegeri, la 12 milioane lei”, a spus Tătaru.

Premierul i-a dat indicații ministrului Sănătății să verifice rapid dacă Ministerul are banii necesari și să deruleze rapid procedura.

„Să luați toate măsurile pentru urgentarea procedurii de achiziție și nu uitați fiți pregătiți pentru procedura de achiziție pentru alegeri. Verificați (dacă există bani în buget – n.r.), ca altfel va trebui să alocăm din fondul de rezervă și trebuie pregătită hotărârea de guvern pentru că altfel nu puteți lansa procedura. Pregătiți cu mai multe meticulozitate procedura. Ar trebui să deruleze extrem de rapid”, a spus Orban.

Vor fi cumpărate măști, mănuși și dezinfectanți, precum și produse de igienă pentru secțiile de vot din țară, pentru alegerile locale din 27 septembrie.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *