EXCLUSIV Guvernul a „rezolvat” cu MAFIA LEMNULUI: S-a interzis exportul de buștean în AFARA UE, LIBER spre Austria și Germania!

Un ordin al Ministerului Finanțelor care a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2021 arată că, timp de 10 ani, este interzis exportul de buștean sau lemn rotund în spațiul extracomunitar. A fost balamuc mare în punctele vamale ale României și în Portul Constanța în ultimele… nopți, întrucât camioanele care transportau lemn neprelucrat au fost oprite, de la 1 ianuarie fiind aplicată următoarea dispoziție:

dispozitie anaf lemn

Ordinul Ministerului Finanțelor care trebuie aplicat de Agenția de Administrare Fiscală și Direcția Generală a Vămilor arată foarte clar: toate aceste tipuri de lemn pot fi exportate la liber spre statele care deja sunt percepute de spațiul public din România ca fiind exploatatoare ale lemnului românesc, precum Austria și Germania și în fața cărora autoritățile autohtone nu au nici o reacție.

Ordinul pune în aplicare Legea nr. 57/2020 care a intrat în vigoare de la 1 ianuarie și care stipulează încă de la art. 1: Se interzice exportul de buștean, cu sau fără coajă, sau lemn rotund, pentru o perioadă de 10 ani în spațiul extracomunitar începând cu data de 1 ianuarie 2021. De altfel, întreaga lege 57 poate fi percepută ca fiind una cu dedicație, întrucât are doar… patru articole, iar statul se oferă, în deplină bunăvoință, să finanțeze realizarea cadastrului aferent fondului forestier. De asemenea, statul se angajează să instituie Registrul național de evidență informatizată a proprietăților forestiere, dar și Catalogul național al masei lemnoase.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

One thought on “EXCLUSIV Guvernul a „rezolvat” cu MAFIA LEMNULUI: S-a interzis exportul de buștean în AFARA UE, LIBER spre Austria și Germania!

  • vineri, 15 ianuarie 2021 la 14:37
    Permalink

    Majoritatea exporturilor de lemn se fac sub forma de cherestea…..deci frectie la picior de lemn. Eu nu am vazut vapoare încărcate pt export cu busteni sau lemn rotund…

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.