Guvernul a LUAT FOC: Încep CONTROALELE la benzinării! „Specula trebuie ASPRU pedepsită”

Premierul Nicolae Ciucă a dispus începerea de controale ample la staţiile de alimentare cu carburant, Guvernul nu va permite niciun derapaj, nicio tentativă de speculă, a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

Nu există motive reale pentru creşteri accelerate de preţuri in România. Ţara noastră are stocuri suficiente de carburant. Prim-ministrul Nicolae Ciucă a dispus începerea de controale ample la staţiile de alimentare cu carburant. Guvernul României nu va permite niciun derapaj, nicio tentativă de speculă”, a declarat Dan Cărbunaru.

Anterior, într-o postare pe pagina sa de Facebook, ministrul Energiei, Virgil Popescu, a afirmat că România nu are nicio problemă cu aprovizionarea cu carburanţi în benzinării, iar românii nu trebuie să intre în panică şi să stea la cozi, pentru că stocurile sunt suficiente. Ministrul Energiei, Virgil Popescu, susține că benzinăriile din România o să fie verificate. Oficialul face acest anunț în contextul în care la unele stații prețul la combustibil a trecut de 11 lei / litru.

Nu există motive ca benzina să ajungă la 11 lei. Au apărut poze cu 9, 10 lei. De mâine o să înceapă controalele. Speculațiile trebuie aspru pedepsite, mai ales când avem război la graniță. E o panică în toate benzinăriile”, a spus Virgil Popescu, la Digi24.

Potrivit informaţiilor obţinute de AGERPRES, din cauza unor probleme la o rafinărie din Ungaria, MOL înregistrează un deficit de carburanţi pe piaţa din România. Compania a scumpit, deja, carburanţii pentru flotele de transportatori la peste 10 lei pe litrul de motorină. Cozi imense s-au format la stațiile de carburanți din toată țara în această după-amiază (și LukOil și Gazprom). Totul a plecat de la problemele pe care le are Ungaria, stat care a decis încă de săptămâna trecută plafonarea prețurilor la carburanți și interzicerea exporturilor și se zvonește că stocurile de acolo sunt foarte subțiri. În contextul ăsta isteria în România a plecat din Vestul țării… Bihor, Arad, Timișoara. S-au format cozi și prețurile au început imediat să crească ajungându-se azi și la 11 lei/l motorină și benzină în acea zonă. Isteria s-a întins treptat în toată țara și spre seară cozi imense au apărut în toată țara.

Trebuie ținut cont și de contextul regional și internațional – interdicția importurilor de petrol din Federația Rusă – situație care a creat o presiune suplimentară.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *