Guvernul a APROBAT Planul de Redresare și Reziliență. Urmează negocierile cu Comisia Europeană

Premierul Florin Cîțu a anunțat miercuri, după ședință de guvern, că Executivul a aprobat memorandumul privind Planul Național de Redresare și Reziliență. Memorandumul mandatează ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene să negocieze cu Comisia Europeană proiectele pentru care România ar urma să primească aproape 30 de miliarde de euro.

A fost aprobat astăzi memorandumul care mandatează ministerul Proiectelor Europene pentru a negocia forma pe care o avem astăzi a PNRR. Am cerut ministerelor să se implice pentru a ne asigura că proiectele importante vor fi incluse în forma finală”, a declarat Florin Cîțu, într-o conferință de presă.

Potrivit documentului pus luna trecută în dezbatere publică, Guvernul a bugetat prin PNRR cheltuieli de peste 41 de miliarde de euro, mai mari decât suma destinată României, aproximativ 29,2 miliarde de euro. După aprobarea memorandumului, urmează negocierea cu Comisia Europeană pe fiecare componentă în parte.

Banii care vor fi alocați de Uniunea European prin PNRR trebuie cheltuiți până în 2026, dată până la care toate proiectele finanțate prin acest program trebuie finalizate. În caz contrar, sumele trebuie returnate.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.