Guvernul a aprobat noi măsuri privind acordarea fondurilor europene pentru agricultură și dezvoltare rurală

Executivul a aprobat în şedinţa de joi măsuri pentru implementarea fondurilor europene pentru agricultură şi dezvoltare rurală, informează Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

A fost aprobată în şedinţa de Guvern o Hotărâre ce modifică şi completează Hotărârea Guvernului nr. 226/2015 privind stabilirea cadrului general de implementare a măsurilor Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) cofinanţate din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală şi de la bugetul de stat, pentru a răspunde cerinţelor specifice perioadei de tranziţie 2021-2022″, se menţionează într-un comunicat al MADR.

Potrivit sursei citate, adoptarea acestui act normativ face posibilă derularea demersurilor necesare lansării sesiunilor măsurilor din PNDR aferente perioadei de tranziţie 2021-2022, măsuri a căror implementare este vizată de modificările din hotărârea adoptată.

Aprobarea prezentului act normativ permite derularea paşilor procedurali necesari lansării măsurilor, respectiv aprobarea ghidurilor solicitantului şi procedurilor aferente.„, se mai precizează în comunicat.

Reprezentanţii MADR susţin că principalele modificări şi completări cuprinse în actul normativ vizează, printre altele, reglementarea depunerii proiectelor din cadrul apelurilor măsurilor aferente perioadei de tranziţie precum şi perioada maximă de implementare în conformitate cu prevederile privind eligibilitatea cheltuielilor, respectiv decembrie 2025.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *