GSP nu mai are bani nici de imprimante? Gabriel Comănescu dator vândut și la… xerox!

TOMIS NEWS demonta recent zvonurile stârnite prin Constanța potrivit cărora anii de glorie pentru Grup Servicii Petroliere vor reveni cu rapiditate, întrucât președintele Gabriel Comănescu, dincolo de zvonistică, se confruntă în continuare cu grave probleme financiare.

CITEȘTE ȘI:

Cine îl mai înțelege pe Comănescu? Șeful GSP, confruntat cu un nou PROTEST, îi cheamă la muncă pe angajații pe care nu îi plătește

Târât prin toate instanțele posibile, Gabriel Comănescu a ajuns și în jenanta situație de a datora bani, mulți de altfel, serviciilor de… imprimare.

2M DIGITAL este o societate comercială din București, specializată în servicii de imprimare și software complementar, colaborator al Premium Partner Xerox Romania, certificările Platinum Authorized Service Provider și Xerox Partner Print Service (XPPS) Authorized Partner. Această societate comercială este una dintre multele care s-au confruntat cu Gabriel Comănescu și dorința avidă a acestuia de a nu-și achita datoriile. Ineditul din acest parteneriat constă în faptul că grupul de firme prezidat de Gabriel Comănescu a intentat în ultimul an și jumătate nu mai puțin de șapte procese, toate cu scopul de a-și recupera banii! Bineînțeles, șase dintre ele au fost câștigate de 2M DIGITAL, iar cel de-al șaptelea este pe rol.

Pe 24 august 2016, Judecătoria Constanța admitea cererea formulată de reclamanta 2M DIGITAL S.R.L în contradictoriu cu pârâta SC CORONA CREWING SRL și dispunea înfiinţarea popririi asigurătorii asupra sumelor de bani datorate, până la concurenţa sumei de aproape 14.000 lei. Decizia executorie, cu drept de apel în cinci zile, nu a fost atacată. Pe 6 decembrie 2016, SC CORONA CREWING SRL pierdea din nou și Judecătoria Constanța dispunea plata sumei de aproape 14.000 lei reprezentând debit restant, precum şi la plata penalităţilor de întârziere aferente debitului principal de 0,03% pe zi dar nu mai mult de 5% din valoarea obligaţiei exigibile neexecutate pentru fiecare zi de întârziere.  De asemenea, s-a dispus și plata sumei de aproape 800 lei, reprezentând cheltuieli de judecată.

„Iunie negru” pentru Comănescu. Scenariu identic și în august 2018?

CORONA CREWING a pierdut din nou pe 7 iunie 2017, când Judecătoria Constanța a obligat-o să plătească, în termen de 30 de zile de la data comunicării, suma de aproape 18.500 lei, reprezentând contravaloare preţ servicii şi suma de aproape 1.900 lei, reprezentând penalităţi de întârziere calculate la debitul principal. Evident, decizia executorie nu a fost contestată.

Grup Servicii Petroliere SA pierdea un proces cu 2M Digital și pe 13 iunie 2017, când Judecătoria Constanța a dispus plata sumei de aproximativ 34.000 lei, reprezentând debit principal şi suma de peste 1.000 lei, reprezentând penalităţi de întârziere aferente debitului principal.

Pe 21 iunie, Judecătoria Constanța obliga GRUP SERVICII PETROLIERE SHIPYARD SRL să achite suma de peste 18.200 lei, reprezentând contravaloarea serviciilor prestate și peste 300 lei, reprezentând dobândă legală penalizatoare. Doar două zile mai târziu, Judecătoria Constanța admitea în parte cererea de chemare în judecată formulată de 2M Digital, fiind dispusă plata de către GSP SA a sumei de aproape 6.500 lei, reprezentând penalităţi de întârziere și suma de peste 4.600 lei, reprezentând cheltuieli de judecată.

În prezent, SC 2M DIGITAL SRL are un nou proces cu Grup Servicii Petroliere SA la Judecătoria Constanța, următorul termen fiind stabilit pentru 22 august a.c.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *