Spread the love

UPDATE

Greviștii foamei au suspendat, marți, acțiunea. Demersul lor a dus la plata unor sume, pe care GSP trebuia să le plătească încă din 20 iunie.

„Am rămas momentan fără obiectul protestului, întrucât ne-au virat o parte din banii conform eșalonărilor pe care le-am semnat, dar următoarea tranșă va trebui să vină pe 20 iulie. Cu siguranță vor întârzia și atunci și ne vom întoarce iar”, ne-a precizat Vlad Vicol.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Situația la Grup Servicii Petroliere devine din ce în ce mai gravă. După mai multe săptămâni la rând de proteste în fața sediului companiei și o pichetare, săptămâna trecută, la Instituția Prefectului, angajații GSP care au de primit drepturile salariale au intrat în greva foamei! Așa cum au anunțat la pichetarea de la Prefectură, trei angajați ai GSP sunt de luni dimineață în greva foamei. În ultimele 24 de ore, speranțele acestora pare că se evaporă, însă comportamentul reprezentanților companiei îi ambiționează să meargă mai departe! De exemplu, potrivit unuia dintre greviști, li s-a precizat că directorul economic al GSP este plecat din țară, numai că acesta a intrat în sediul companiei… la cinci minute după discuție!

„Spre deosebire de partenerii noștri de discuție, noi avem obiceiul acesta, să ne ținem de cuvânt! Au venit ieri și ne-au zis că nu au nici un ban, să plecăm, că stăm degeaba, că nu știu ce… Pe seară, au revenit și au spus că ne dau jumătate din bani. Nu am venit la cerșit! Astăzi, când au văzut că nu am plecat azi-noapte, a venit cineva să ne spună că stăm degeaba, pentru că directorul economic este plecat din țară și cinci minute mai târziu a apărut directorul economic! Între timp, ne-au virat banii conform eșalonării inițiale, dar noi nu mai plecăm de aici, pentru că este foarte clar că dacă am plecat de aici nu mai vedem nici un ban! (…) Nu plecăm până nu ne primim toți banii! Dacă am plecat de aici, nu mai am nici un mod de constrângere și nici un fel de credibilitate, nici în fața mea, dacă am plecat fără bani și vin peste o săptămână! Dacă tot nu ni-i vor da, o să plec pe targă de aici! Mai mult ce pot să fac? Mor cu ei de gât! Serios, ce ne-a mai rămas de făcut? (…) Am anunțat serviciul de ambulanță și Poliția Port. Poliția a trecut de mai multe ori, ambulanța ne-a luat pulsul, tensiunea, glicemia ș.a.m.d.”, a spus Vlad Vicol, unul dintre greviști, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

VIDEO La GSP se ajunge la GREVA FOAMEI! Angajații au protestat la Instituția Prefectului

Cei trei angajați ai GSP au intrat în greva foamei luni, la ora 11:00. Stau permanent în fața sediului companiei și așteaptă ca aceasta să își respecte promisiunile și să își achite datoriile față de toți angajații, care sunt neplătiți de mai multe luni, unii dintre ei chiar de ani! Președintele GSP, Gabriel Comănescu, este în continuare indiferent la problemele propriilor angajați.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *