Grupul G7 lansează un plan uriaș pentru a rivaliza cu China

G7 a lansat, sâmbătă, un vast plan mondial de infrastructură pentru ţările defavorizate, la iniţiativa preşedintelui american Joe Biden, şi cu scopul de a face concurenţă iniţiativelor chineze, informează AFP. Acest proiect de mare anvergură numit „Build Back Better World” ar trebui să ajute aceste ţări să-şi revină după pandemie, axându-se pe climat, sănătate, digital şi lupta contra inegalităţilor, anunţă Casa Albă într-un comunicat.

Administraţia americană estimează că sute de miliarde de dolari vor putea fi mobilizaţi, în special datorită sectorului privat.

Nu este vorba de a determina ţările să aleagă între SUA şi China. Este vorba de a le propune o altă viziune şi o altă abordare„, a asigurat un înalt responsabil american.

Reuniţi până duminică la Carbis Bay, în sud-vestul Angliei, şefii de state şi guverne din Germania, Franţa, Italia, Marea Britanie, Canada, Japonia şi Statele Unite se străduiesc să-şi arate bunele intenţii, chiar dacă tensiunile din jurul Irlandei de Nord au alterat atmosfera.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.