Gripa porcină reduce ediția din acest an a Sărbătorii Recoltei și a Vinului Dobrogean. O parte din bani se duc la Spitalul Județean

O nouă ediție a Sărbătorii Recoltei și a Vinului Dobrogean bate la ușă. Târgul reunește numeroși producători, agricultori, crescători de animale și artizani populari, veniți din toate colțurile țării cu oferte de nerefuzat. În perioada 13 – 16 septembrie, constănțenii își pot face provizii de toamnă, se vor distra și vor mânca produse tradiționale la Sărbătoarea Recoltei și a Vinului Dobrogean!

Ajuns la cea de-a 11-a ediție, târgul de toamnă se va desfășura în cadrul Pavilionului Expozițional Constanța, situat în staţiunea Mamaia. Dacă până acum târgul se ținea timp de zece zile, ediția din acest an va fi mult mai scurtă din cauza focarului de pestă porcină din județ.

CITEȘTE ȘI:

Asociația PRO Consumatori solicită demisia preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare. „Este îngropat programul Ministerului Agriculturii de susţinere a crescătorilor de porci”

„Județul Constanța traversează o perioadă nefastă pentru zootehnie din cauza acestei peste porcine. Sunt afectați crescătorii de porci, sunt afectați producătorii de produse din carne de porc și nu cred că județul nostru are nevoie de 10 zile de sărbătoare a recoltei. De asemenea, restrângem bugetul pentru această sărbătoare, iar banii rămași îi vom direcționa către Spitalul Județean Constanța“, a spus, miercuri, președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu.

Președintele CJC a mai punctat că, în urma reducerii numărului de zile la Sărbătoarea Recoltei, se va face o economie de 600.000 de lei, bani care vor fi alocați Spitalului Județean.

Evident, la ședința de miercuri a CJC grupul consilierilor PNL a votat împotriva acestui proiect de hotărâre.

CITEȘTE ȘI:

Începe sărbătoarea recoltei și a vinului dobrogean. Țuțuianu: „Am încercat să reinventăm acest eveniment, să nu mai fie ce a fost”

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *