Grindeanu (Transporturi) avertizează firmele abonate la banul public: „Am modificat Legea achiziţiilor publice şi a procedurilor de eliberare a avizelor!”

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a prezentat vineri, după ședința de Guvern, modificările aduse la legea achizițiilor publice și a procedurii de eliberare a avizelor.

Am modificat legea achizițiilor publice și a procedurii de eliberare a avizelor. Aceste modificări aprobate erau necesare pentru dezvoltarea infrastructurii din România. Până acum 80 la sută din timpul unui proiect era alocat birocrației. Rezilierea dura 2 ani. Prin aceste măsuri au fost înlăturate motivele pentru întârzierea și blocarea proiectelor. Eliminăm țantajul anumitor companii care nu se mobilizează și nu respectă termenele contractuale. Se emit certificate de bună-purtare la 90 de zile. Beneficiarii contractelor, CNAIR, CFR vor putea să plătească în mod direct subcontractorii și furnizorii. Eliminăm mare parte din acele notificări depuse chiar de la începutul contractului. Eliminăm din timpii pierduți pentru exproprieri. Se constituie un drept de administrare temporară pentru realizarea lucrărilor în albia minoră. Se impune un termne de 15 zile pentru certificatul de urbanism”, a spus Sorin Grindeanu.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.