Grindeanu: „Singura variantă viabilă e Ciolacu. De la PNL nu cred că o să vină cineva din spuma mării… Nivelul de trai o să SCADĂ și mai mult!”

Sorin Grindeanu a anunțat, miercuri, care sunt șansele ca PSD, PNL și UDMR să se înțeleagă pentru o coaliție și un nou guvern.

Șansele sunt ca acum două săptămâni. Aș zice că sunt 50 la sută șanse să avem guvern curând„, a spus Sorin Grindeanu.

Negocierile politice pentru formarea coaliției PSD-PNL-UDMR de miercuri au fost amânate, după ce cele două partide nu s-au înțeles pe numele premierului. Prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu, spune că unicul om care poate fi premier în coaliție este Marcel Ciolacu, liderul PSD.

De aia se cheamă negocieri. Eu am transmis azi punctul de vedere al consiliului nostru politic. Urmează să avem o întâlnire. Dacă nu vom obține ceea ce am cerut, vom merge în fața partidului și vom decide dacă se merge mai departe sau nu. Eu vă spun și repet, singura persoană acceptabilă urmare a Consiliului Politic Național al PSD este Marcel Ciolacu”, a declarat Sorin Grindeanu.

Prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu, anunță că negocierile cu liberalii o să fie reluate. Social-democratul exclude varianta în care ar putea să apară un premier „surpriză” propus de PNL.

„Am înțeles că a fost  schimbare de program la PNL. O să reluăm negocierile. Chiar nu e un blocaj între PNL și PSD. Eu am fost votat de colegii mei de la PSD și pot spune că am fost pus să ducem la bun sfârșit programul de guvernare. Dar nu e singurul: mai e și actorul politic. Mi-aș fi dorit ca azi să închidem componenta privind programul de guvernare, dar sunt înțelegător. Eu nu cred că o să vină cineva din spuma mării să fie premier. Noi am votat azi un premier pe Marcel Ciolacu. El a fost prezent la toate negocierile”, a spus Sorin Grindeanu.

Prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu a explicat miercuri, într-o conferință de presă, că social-democrații nu au propus niciodată supraimpozitarea persoanelor care dețin mașini de 50.000 de euro sau case cu suprafața de peste 120mp, așa cum susțin liberalii.

Am văzut diverse proiecții și am văzut diverse lucruri care vă spun cu toată sinceritatea, nu au fost discutate nici măcar o secundă la negocierile pe programul de guvernare. Vă dau exemplu, nu s-a discutat că taxa pe lux se va aplica celor cu mașini de 50.000 de euro sau case de 120 mp, asta e o minciună, nu s-a discutat nici măcar o secundă. Am discutat, în schimb, de venituri excepționale. Azi ministrul finanțelor vine cu diverse proiecții pe ce ar însemna venituri suplimentare la buget pe nivele pe care putem să le discutăm. Dar vreau să fie foarte clar, nu este lux la 120 mp, nu s-a discutat așa ceva, noi am vorbit de venituri excepționale, milioane de euro, nu am vorbit de lucruri care țin de clasa medie în România. Ăsta nu e lux, luxul este cu totul altceva, am zis de iahturi, bolizi, mașini de sute de mii de euro, asta da, putem discuta, dar nu este lux, nu putem încadra la lux case de 120 mp, nu e nici sărăcie dar nu e nici lux”, a declarat Sorin Grindeanu.

Sorin Grindeanu, prim-vicepreședinte PSD, afirmă că social-democrații insistă pe capitolul muncă din programul de guvernare, negocierile având în centru nevoia ca statul să-i ajute pe români să traverse perioada dificilă care va urma.

Cred că ar fi cazul să ne apropiem de final, să închidem negocierile legate de programul de guvenare, să închidem și programul politic, urmând să trecem la etapa celalată, de negociere politică între cele trei partide politice, plus grupul minorităților. Noi ne aflăm într-o perioadă în care nivelul de trai al românilor a scăzut foarte multe. Există semne că în perioada următoare nivelul de trai va scădea și mai mult, dacă e să privim din perspectiva facturilor la energie. În viziunea noastră, într-un asemenea moment, statul trebuie să ajute cetățeanul, să traverseze această perioadă. Ăsta e rolul statului pe care îl vedem noi. Și de aceea noi discutăm măsurile pe care le vom avea în viitorul program de guvernare. Dar în acest moment discuțiile pe muncă nu sunt închise”, a declarat Grindeanu, după ședința Consiliului Politic Național al PSD.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.