Grindeanu (PSD): „Ţinta noastră este să CÂȘTIGĂM toate alegerile din 2024, inclusiv pe cele prezidenţiale”

Prim-vicepreşedintele Partidului Social-Democrat, Sorin Grindeanu, a afirmat că doreşte ca social-democraţii să câştige toate alegerile din anul 2024, inclusiv pe cele prezidenţiale, şi a menţionat că nu exclude o candidatură a lui Mircea Geoană din partea social-democraţilor pentru Preşedinţia României. Sorin Grindeanu a fost întrebat duminică, la emisiunea Insider Politic de la Prima TV, dacă se gândeşte să candideze la alegerile prezidenţiale din partea PSD.

Mă bate gândul ca împreună cu echipa pe care o avem în conducerea PSD-ului acum, Marcel Ciolacu, Vasile Dâncu, Gabi Firea, Paul Stănescu şi ţinta mea pentru 2024, ţinta mea personală, este următoarea: să câştigăm toate alegerile, toate: europarlamentare,  parlamentare, locale şi prezidenţiale”, a afirmat Grindeanu.

El consideră că mai întâi trebuie stabilit profilul candidatului care s-ar potrivi cel mai bine PSD în 2024:

Sigur că lucrurile acesta nu se fac, vrea Grindeanu să candideze, vrea Firea. Cred că lucrurile trebuie abordate într-un mod profesionist. Trebuie să vedem profilul care s-ar potrivi cel mai bine, pentru că PSD-ul ştie sau cel puţin a arătat că din 2000 încoace, de când nu a mai câştigat alegerile prezidenţiale, ştie foarte bine să îşi ducă candidatul în turul doi. E evident că PSD-ul, indiferent de candidat, şi-l duce în turul doi. Dar tot aşa de evident e că nu a ştiut să câştige turul doi.  Noi trebuie să învăţăm din greşeli şi atunci trebuie să construim, din punctul meu de vedere, în alt fel aceste alegeri prezidenţiale din 2024. Cum? Haideţi să vedem cam ce profil ar vrea nu pesedistul, e important, sunt importanţi votanţii PSD, dar nu ajung ca să faci 50 un pic. Şi atunci asta este abordarea pe care va trebui să o avem şi care să ne ducă la câştigarea alegerilor prezidenţiale. Dacă în 2024 câştigăm europarlamentare, locale şi parlamentare şi nu câştigăm prezidenţialele, eu, Sorin Grindeanu, consider că vom avea un eşec. Deci ţinta noastră este să câştigăm toate alegerile mai ales cele prezidenţiale”, a explicat prim-vicepreşedintele PSD.

Grindeanu nu exclude o candidatură a cuiva din afara PSD la alegerile prezidenţiale din 2024:

Dacă nu încercăm să fim deschişi şi la alte abordări s-ar putea să facem încă o dată o greşeală”, argumentează el.

Grindeanu a mai fost întrebat dacă susţine ideea lui Marcel Ciolacu de organizare a unor alegeri interne în PSD pentru desemnarea candidatului la alegerile prezidenţiale, de tip american:

Facem alegeri interne, dar facem alegeri interne urmare a studiilor, a profilării pe care e obligatoriu să le facem. Şi atunci profilul care ar putea părea că e cel câştigător, dincolo de ce îi place lui Grindeanu, Dîncu, Firea, Ciolacu, s-ar putea să nu fie cel care ne duce la câştig. Hai să apucăm lucrurile aşa, temeinic, lucrăm la profil, vedem ce vrea electoratul român în plus faţă de ceea ce putem noi să oferim şi după aceea vorbim de alte lucruri”,  a menţionat prim-vicepreşedintele PSD.

Întrebat cum vede o candidatură a lui Mircea Geoană din partea PSD la alegerile prezidenţiale din 2024, Sorin Grindeanu a răspuns: „Nu o exclud, nu pot să spun că aduce victoria sau nu. E un fost lider al PSD, care sunt convins că a câştigat alegerile în 2009. E convingerea mea personală şi nu cred că doar a mea. În acest moment ocupă o funcţie extrem de importantă, e secretar general adjunct al NATO, care are un profil european, euro-atlantic, care e un om de stânga”.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

One thought on “Grindeanu (PSD): „Ţinta noastră este să CÂȘTIGĂM toate alegerile din 2024, inclusiv pe cele prezidenţiale”

  • duminică, 23 mai 2021 la 11:25
    Permalink

    Borfașule și eu vreau să câștig la loto. S-ar putea să am eu șanse mai mari decât voi.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *