Grindeanu (PSD) o RUPE cu PNL: „A fost DEPĂȘITĂ linia roșie!”

În acest moment, în România nu există cotă unică, spune prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu, în replică la declarațiile liberalilor în privința menținerii sistemului de impozitare. El dă exemplul Legii offshore: „Păi acolo e cotă diferențiată. Acea linie roșie care a fost depășită”.

În acest moment, în România nu există cotă unică. Tocmai ce s-a votat în Parlament legea offshore, care a fost votată cu o largă majoritate. Păi acolo e cotă diferențiată, nu există cotă unică. De exemplu, 15% pentru prețuri peste 85 până la 100 MWh, 30%… Tocmai ce s-a votat. Am dat un exemplu de acea linie roșie care a fost depășită, că s-au votat cote diferențiate de impozitare. Din partea noastră nu vedeți o abordare abruptă. Vrem să vedem argumente pentru care ar fi necesar să se întâmple schimbări, dacă colectarea de venituri va fi mai mare pe o anumită proiecte, argumente pro și contra… Nu poți să spui din start, nu, noi nu facem”, spune la digi24.ro Sorin Grindeanu.

Sorin Grindeanu a anunțat că subiectul va fi discutat în ședința coaliției, care se va desfășura luni seara. În ultima perioadă, mai mulți lideri PNL s-au exprimat împotriva introducerii impozitării progresive.

Când eram președintele PNL și s-a făcut această coaliție am avut două linii roșii. Una era cota unică sau fără taxe noi, fără impozite noi… A doua era să avem 7% pentru investiții în buget. Ni s-a promis că a doua va fi, că la rectificarea bugetară vom avea 7% din buget pentru investiții. Și a doua (cota unică – n.r.) este o linie roșie”, spunea luni Florin Cîțu.

Și premierul Nicolae Ciucă și liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu, s-au exprimat pentru menținerea cotei unice de impozitare.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *