Grindeanu: „Avem 10 miliarde lei în plus față de 2016 pentru investiții!”

Absent de la discursul președintelui Klaus Iohannis, premierul Sorin Grindeanu a avut o intervenție, marți, în plenul reunit al Parlamentului. Acesta a vorbit despre alocarea a 2% din PIB pentru Armată, dar și despre suma de 10 miliarde lei, în plus, față de anul trecut, alocată pentru investiții.

CITEȘTE ȘI:

Iohannis, în Parlament: „Dragnea și Tăriceanu afirmă că aș dori răsturnarea Guvernului legitim. Nu! Fals! Ați câștigat, acum guvernați și legiferați, dar nu oricum!”

„Avem în vedere simplificarea debirocratizării, reducerea taxelor și facilitarea accesului la finanțare. Trebuie să menținem încrederea românilor și a investitorilor în economia românească, la fel de mult cum trebuie să realizăm toate investițiile pe care ni le-am propus în 2017 în infrastructură și să îndeplinim toate măsurile din programul de guvernare. Este un buget echilibrat, concentrat pe susținerea politicilor sociale, cât și pe sprijinirea politicilor de dezvoltare. Ne încadrăm într-un deficit de sub 3%, am reușit pentru prima data să alocăm 2% din PIB pentru Armată în mod direct, credite bugetare, plus credite de angajament. De asemenea, ultimul lucru, apropos de investiții, menționez că pentru anul 2017, pentru investiții, sunt 10 miliarde lei în plus față de 2016!”, a spus premierul Sorin Grindeanu.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.