Grindeanu anunță că negocierile continuă cu PNL pe varianta premierului. Am propus PNL patru soluții pentru creșterea salariilor și pensiilor”

Prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu a declarat miercuri că negocierile cu PNL continuă în privința premierului, precizând că mandatul social-democraților este unul bine știut.

S-au discutat scenarii. Până când nu vom ajunge la un scenariu care să fie pus în practică sunt speculații. În acest moment, suntem într-un studiu de negociere, atât noi, cât și PNL și UDMR. În momentul în care negocierile ajung un numitor comun datoria noastră este să mergem în fața partidului și să spunem la ce acord am ajuns, poate să fie de acord sau nu. N-a fost în discuția noastră o asemenea variantă (c.n Florin Cîțu premier). Știți bine mandatul nostru. Nu pot să vorbesc în afara mandatului pe care l-am primit. (…) Mandatul pe care noi l-am primit este ca din aceste negocieri să ajungem la soluția în care PSD dă premier. Dacă acest mandat se schimbă în urma negocierilor, datoria noastră este să mergem în partid și să supunem dezbaterii acest lucru”, a spus Grindeanu.

Sorin Grindeanu, fost premier al României, susține că niciun liberal nu a criticat o posibilă cooptare a sa în anvelopa ministerială a viitorului guvern. Pe surse, au apărut informații că Grindeanu nu ar fi dorit pentru o postură de ministru.

Văd că e această temă, e de cinci ani. Nu a fost nicio secundă vorba. Nu s-a discutat acest lucru. Vă amintesc că eu sunt cel care a dat OUG 14„, a declarat Grindeanu.

Liderii PNL sunt reticenţi în a-l accepta pe prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu în viitorul Guvern, au declarat surse din conducerea partidului pentru News.ro. Potrivit acestora, prezenţa lui Grindeanu în guvern ar asocia PNL cu adoptarea OUG 13, care a scos sute de mii de oameni în stradă începând cu 2017. Sursele liberale au mai explicat că, în discuţiile de marţi cu PSD, liberalii nu au transmis nimic legat de Grindeanu, dar Florin Cîţu a subliniat că dacă social-democraţii pun condiţii pentru numele viitorului premier, atunci şi PNL are o listă lungă de nume de pesedişti pe care nu-i vrea în guvern.

Prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu a declarat miercuri, după o nouă rundă de negocieri cu PNL și UDMR pe marginea programului de guvernare, că social-democrații au propus mai multe măsuri pentru creșterea veniturilor statului astfel încât să fie bani pentru creșterea pensiilor și a salariilor.

Dorim să creștem salariul minim și pensiile. Pentru asta am venit azi cu propuneri pentru a crește veniturile statului. Prima ar fi cea legat de taxarea luxului, daca il putem numi asa. Vrei iaht, platesti in plus. Nu este o impuenre, este o intentie exprimata. Doi: Romania are cea mai mica rata de colectare la nivelul UE, este absolut necesar sa rezolvam. Putem aplica solutia aplicata de Bulgaria, au adus experti straini si a crescut rapid rata de colectare. Trei: e nevoie de un efort national pentru combaterea evaziunii fiscale, e inadmisibil ca scannerele cumparate de stat stau nefolosite iar contrabanda este in floare. Patru: nu suntem de acord cu eliminarea facilitatilor pentru cercetare, IT si constructii, impactul acestor ramuri care au tinut economia Romaniei ar fi unul care nu ar da cu plus. A ramas ca discutiile ulteriore sa detaliem aceste puncte. Nu a fost inchis subiectul”, a declarat Grindeanu.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!