Greu cu șefia la municipiul PSD Constanța: Alegerile, ANULATE din nou de Ciolacu

Organizația municipală a PSD Constanța se confruntă de mai multă vreme cu o situație… neplăcută: conducere nestatutară. Alegerile ar fi trebuit să aibă loc acum aproape doi ani, dar au tot fost tărăgănate din diverse motive, ba de pe plan local, ba de pe plan național. De data aceasta, pentru a doua oară la rând, a intervenit Bucureștiul în bucătăria internă a PSD Constanța.

Vineri seară, 18 februarie, a avut loc ședința BPJ al PSD pentru a stabili alegerile, bătute în cuie pentru sâmbătă, 26 februarie. La scurt timp, Bucureștiul a dat vești proaste: nu va fi nimeni din Capitală prezent la alegerile de sâmbătă, ceea ce ar fi însemnat, practic, o nevalidare. De asemenea, s-a vorbit și de eventuale contestații, așa că social-democrații constănțeni au lăsat-o baltă încă o dată, anunțând luni seară faptul că alegerile nu vor mai avea loc la termenul stabilit. Totodată, organizarea de alegeri pe plan local este atributul organizației județene, statutar vorbind organizația centrală nu beneficiază de posibilitatea de intervenție.

În cadrul organizației municipale a PSD au loc adevărate lupte pentru putere. Favoritul este Ion Dumitrache, concurat de Costin Răsăuțeanu, dar – mai nou – și de Horia Constantinescu, care țintește desemnarea pe post de candidat al organizației pentru funcția de primar al municipiului Constanța, la alegerile locale din 2024. De asemenea, pe margine se încălzesc deputații Lucian Lungoci sau Marius Horia Țuțuianu, care încă nu și-au exprimat oficial intențiile, dată fiind tensiunea legată de competiția din cadrul alegerilor în cauză.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.