Grecii din Constanța vor introducerea unei linii aeriene CONSTANȚA – ATENA. Antoniadis, către prefectul Niculescu: „Așa putem să încurajăm turismul!”

Județele Constanța și Tulcea ar merita mai multe curse aeriene, anunță președintele comunității elene Elpis Constanța, Anton Traian Antoniadis. Acesta consideră că introducerea unei curse Constanța – Atena ar încuraja atât turismul cât și schimburile comerciale și nu numai, iar inițiativa este cât se poate de serioasă. De exemplu, marți, 11 februarie, Antoniadis, alături de vicepreședintele Comunității, Mihnea Hagiu, s-au întâlnit cu directorul general al aeroportului internațional „Mihail Kogălniceanu”, Bogdan Artagea.

CITEȘTE ȘI:

Invitația a fost lansată de conducerea aeroportului pentru stabilirea unor „obiective comune care pot duce la introducerea unei noi curse directe pe ruta Constanța – Atena”.

„Vom continua demersurile întreprinse azi în cadrul unor întâlniri viitoare”, au mai precizat reprezentanții aeroportului.

Miercuri, Antoniadis s-a adresat Instituției Prefectului Constanța pentru a-i propune prefectului George Niculescu să se alăture solicitării. În calitate de reprezentant al Guvernului în teritoriu, Niculescu este rugat să până umărul la o un demers care are ca scop, în principal, dezvoltarea turismului.

„Constanța și Tulcea sunt două destinații recunoscute pentru unicitatea lor în România, turismul în Dobrogea fiind componenta esențială a ceea ce poate oferi sau a ceea ce trebuie dezvoltat. Vorbim de Marea Neagră și Delta Dunării, vorbim de existența spațiilor de cazare și a facilităților, poate chiar în exces, vorbim de Portul Constanța, dar și de un tot al litoralului Mării Negre. Vă scriu acest mesaj pentru a vă ruga, întrucât sunteți reprezentantul Guvernului României în teritoriu, să analizați și să aduceți la cunostința celor indrituiți, în speță Primul Ministru și Ministrul Transporturilor, oportunitatea deschiderii și analizării situației aeroportului „Mihail Kogălniceanu” către noi destinații, lucru care ar putea crea noi posibilități de dezvoltare a regiunii și mai ales având în vedere că TAROM este agenția Statului Român. Cred că locuitorii celor două județe s-ar putea bucura de o reducere a timpului cât și poate de o reducere a costurilor de zbor, turismul devenind astfel mai eficient. În calitate de Președinte al Comunității Elene „Elpis” din Constanța, vă sugerez totodată că o cursă „Mihail Kogălniceanu” – Atena ar fi de dorit, având în vedere faptul că mulți cetățeni muncesc în cele două țări, în Portul Constanța se fac schimburi de echipaje, avem studenți greci la Facultăți în Constanța, poate fi ușor o destinație de weekend, mărfuri care vin ș.a.m.d. Bineînțeles că acest exemplu este dat pe baza datelor și informațiilor pe care le dețin de la membrii comunității și/sau firme și armatori greci. Deschiderea aeroportului în acest sens ar fi benefică pentru foarte multe direcții de zbor, capitalele europene fiind doar unele din rutele de dorit și care sunt sigur că ar fi agreate. Evident, principala direcție/componentă benefică ar fi turismul, deschiderea și, nu în ultimul timp, enonomia de timp și financiară a celor care călătoresc având în vedere populația județului Constanța – peste 500.000 locuitori, la care dacă adăugăm Tulcea și poate chiar Călărași ajungem la cifre impresionante”, se arată în adresa lui Antoniadis către prefectul Niculescu.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *