Grecii din Constanța, solidari cu comunitatea turcă, după cutremurul din Turcia

Comunitatea elenă Elpis Constanța anunță, luni, faptul că este alături de Comunitatea Turcă, alături de familiile îndoliate și își exprimă compasiunea pentru cei răniți în urma cutremurului care a avut loc în Turcia.

„În astfel de momente nu contează nimic altceva decât ajutorul ce poate fi dat pentru alinarea suferințelor celor ce au avut norocul să supraviețuiască acestui eveniment tragic. Reconstrucția și înlăturarea urmărilor acestui seism sunt acum prioritare, iar națiunea turcă este recunoscută pentru unitatea și calitatea sa și dacă noi putem ajuta cu ceva o vom face cu dăruire”, a transmis președintele comunității elene Elpis, Anton Traian Antoniadis.

CITEȘTE ȘI:

Zilele trecute, liderii Uniunii Democrate Turce din România și etnicii turci și-au exprimat regretul pentru pierderile de vieți omenești cauzate de cutremurul înregistrat în Republica Turcia în data de 24 ianuarie.

Sperăm că națiunea turcă va avea puterea necesară să treacă peste această grea încercare, să depășească, așa cum a reușit și altădată,  aceste momente tragice. Allah să îi odihnească în pace pe cei decedați în seara seismului! Geçmiş olsun!”, a transmis președintele UDTR, Fedbi Osman.

CITEȘTE ȘI:

Bilanțul cutremurului de vineri din Turcia este încă departe de a fi finalizat, întrucât numărul morților crește de la o zi la alta. Bilanțul cutremurului de 6,8 grade produs vineri în provincia Elazig din estul Turciei a ajuns duminică la 38 de morți. Autoritățile continuă operațiunile de căutare, informează surse oficiale. La 24 de ore după cutremur încă erau găsite victime în viață, sub dărâmături, ceea ce dă speranță salvatorilor, în ciuda celor 180 de replici pe care le-a înregistrat cutremurul. În total, 45 de persoane au fost salvate de la producerea cutremurului de vineri, a informat vicepreședintele turc Fuat Oktay. De asemenea, peste 1.600 de persoane au fost rănite. Dintre acestea, conform ministrului turc al Sănătății, Fahrettin Koca, 100 sunt internate și tratate în spitale.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.