Grecii din Constanța îl susțin pe George Simion la alegerile europarlamentare! Antoniadis: „Până acum, este opțiunea mea numărul 1!” REACȚIA candidatului

Suntem la finalul precampaniei electorale pentru Parlamentul European și ne așteptăm ca organizațiile civice să se poziționeze în următoarea perioadă și să își anunțe public susținerile politice. Printre primele organizații care și-au exprimat aceste poziționări se regăsește comunitatea elenă „Elpis” Constanța, care a anunțat că va merge pe mâna candidatului independent unionist, George Simion. Astfel, președintele grecilor din Constanța, Anton-Traian Antoniadis, a precizat că varianta partidelor clasice nu ar fi o opțiune pentru el și preferă un independent.

George Simion a avut marți seară un mesaj pentru dobrogeni, care l-a convins pe Antoniadis să anunțe următoarele:

„Sincer să fiu, l-am urmărit pe om, am avut ocazia să stau de vorbă și pot să spun că, fiind și independent (Simion – n.r.), până acum este opțiunea mea nr. 1 pentru alegerile europarlamentare!”, a transmis Antoniadis.

Semnalul președintelui grecilor din Constanța nu a plecat în neant, întrucât echipa de campanie de la Constanța a lui George Simion a reacționat imediat, mulțumind pentru susținere:

„România Mare nu putea fi posibilă fără sprijinul minorităților naționale, iar acestea își exprimă în continuare atașamentul față de traiectoria europeană și prosperitatea poporului român! Vă mulțumim, domnule președinte și pentru că știm că se apropie ziua națională a Greciei, vă urăm… polla chronia Ellada!”, au precizat reprezentanții echipei de campanie de la Constanța a lui George Simion.

CITEȘTE ȘI:

De asemenea, însuși George Simion a reacționat la mesajul lui Antoniadis, susținând că anunțul este doar primul dintr-o serie mai lungă”.

„Sunt foarte bucuros că domnul președinte al grecilor din Constanța dorește să mă susțină. Sunt bucuros pentru că nu i-am cerut să facă asta în mod special, ci pentru am reușit să îl conving! Dobrogea are o particularitate specială prin factorul său multicultural, unic în țara noastră, tocmai de aceea vă spun că sunt plăcut surprins de susținerea domnului Antoniadis. Îi promit că nu îl voi dezamăgi, pentru că cine mă cunoaște știe că ceea ce spun asta fac! Acum sunt într-un tur prin toată țara, vizitez mai multe orașe și abia aștept să ajung și la Constanța și, dacă tot vorbim de Constanța, știu că, după domnul Antoniadis, vor urma alte anunțuri surpriză de susținere pentru mine!”, a spus George Simion, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

Ziua Națională a Republicii Elene este marcată în aceste zile la Constanța prin mai multe evenimente organizate de Antoniadis. Astfel, sâmbătă, 23 martie, de la 18:00, va avea loc un spectacol omagial la Casa de Cultură a Sindicatelor, iar duminică, de la 12:00, un Te Deum la Biserica Greacă Methamorfosis Constanța. Tot duminică, de la 13:00, din fața Teatrului de Stat (Fantasio), se va pleca pe jos, într-un tur al moștenirii grecești a Constanței, organizat de Diana Slav, Constanta Walking Tour.

La 25 martie, Grecia sărbătorește Ziua Națională, care marchează declanșarea Războiului de independență din 1821. Marea Revoluție a poporului elen din 1821 a fost un uriaș efort pentru scuturarea unei îndelungate sclavii de patru veacuri și de restabilire a libertății și demnității națiunii. Această Revoluție, desfășurată pe parcursul a nouă ani, a fost un șir nemăsurat de lupte cu succesive victorii și înfrângeri, cu toate grozăviile pe care le presupune un război, precum și un șir de evenimente politice și demersuri diplomatice. Războiul de Independență al Greciei, cunoscut și ca Revoluția greacă, a fost declanșat de revoluționarii greci și s-a desfășurat între anii 1821 – 1829.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *