Grecia plănuiește să înceapă SEZONUL TURISTIC ESTIVAL la 1 martie

Grecia relaxează restricţiile de călătorie pentru cetăţenii Uniunii Europene, acesta fiind primul pas în planul său de a deschide sectorul turistic estival la 1 martie, transmite Bloomberg.

„Ţara noastră ia toate măsurile pregătitoare necesare în acest an pentru a putea primi vizitatori în sezonul estival mai devreme ca până acum, la 1 martie”, a declarat vineri ministrul Turismului din Grecia, Vassilis Kikilias.

Deţinătorii unui certificat european de vaccinare valabil pot acum intra în Grecia fără un test Covid-19 obligatoriu, a declarat anterior ministrul grec al Sănătăţii, Athanasios Plevris. Măsura va fi valabilă începând cu data de 7 februarie. În perioada ianuarie – noiembrie 2021, Grecia a primit este 7,2 milioane de turişti. Pentru 2022, ţinta autorităţilor de la Atena este ca sectorul turismului să se apropie de nivelul record din 2019, când veniturile din turism ale Greciei au depăşit 18 miliarde de euro.

Grecia va renunţa la cerinţa testului negativ pentru călătorii vaccinaţi

Grecia va renunţa de luni la cerinţa pentru persoanele vaccinate împotriva COVID-19 de a prezenta un test negativ PCR (reacţie de polimerizare în lanţ) sau rapid la intrarea în ţară, informează vineri DPA. De săptămâna viitoare, certificatul de vaccinare UE va fi din nou suficient, a anunţat ministrul grec al sănătăţii, Thanos Plevris, vineri la televiziune. Cu toate acestea, cei nevaccinaţi vor fi în continuare obligaţi să prezinte un test negativ PCR efectuat în ultimele 72 de ore sau un test rapid antigen negativ efectuat în ultimele 24 de ore, la intrarea în ţară.

Grecia a introdus în decembrie anul trecut cerinţa de testare suplimentară pentru călătorii vaccinaţi pentru a reduce răspândirea coronavirusului în ţară, o măsură unilaterală a Atenei care a fost criticată de alte state membre ale UE la acea vreme.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.