Grecia instituie un nou LOCKDOWN TOTAL în Atena, la două săptămâni după redeschiderea școlilor

Premierul Greciei a anunțat că s-a luat decizia instituirii unui lockdown total în Atena, dar și în regiunile din jurul Capitalei, pentru a stopa răspândirea cazurilor de coronavirus și pentru a ridica presiunea asupra sistemului sanitar. În urmă cu două săptămâni, şcolile primare şi liceele au fost redeschise după două luni. Prim-ministrul grec, Kyriakos Mitsotakis, susține că noile restricții sunt necesare pentru că medicii și serviciile din spitale să nu ajungă la un pas de colaps, notează Reuters.

Noile restricţii de la Atena, unde trăieşte jumătate din populaţia ţării de 11 milioane de locuitori, includ închiderea magazinelor neesenţiale şi a şcolilor de la 11 februarie, până la sfârşitul lunii, a declarat Mitsotakis într-un discurs televizat către naţiune.

Din cauza noilor date (privind creşterea numărului de infectări), îmi asum responsabilitatea introducerii de măsuri suplimentare pentru protejarea sănătăţii publice”, a spus Mitsotakis în alocuţiunea televizată. „Din cauza noilor date (privind creşterea numărului de infectări), îmi asum responsabilitatea introducerii de măsuri suplimentare pentru protejarea sănătăţii publice„, a spus Mitsotakis în alocuţiunea televizată.

În urmă cu două săptămâni, şcolile primare şi liceele au fost redeschise după ce au fost închise timp de două luni, mai scrie sursa citată. Televiziunea publică ERT a anunţat că bisericile şi toate magazinele, cu excepţia farmaciilor, supermarketurilor şi staţiilor de benzină, se vor închide şi ele.

Autorităţile elene au anunţat marţi 1.526 de infecţii cu coronavirus, mai mult decât dublul înregistrat în ziua precedentă, jumătate dintre ele în zona mai mare a Atenei. Numărul de decese asociate COVID-19 a ajuns în Grecia la 6.017 de când a fost depistat coronavirusul.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.