Grecia a scos insule la vânzare: Locații idilice, fără vecini, pe litoralul elen

Grecia este una dintre destinațiile preferate de întreaga lume, nu doar de români, datorită peisajelor superbe și apa cristalină. Acest paradis este motivul pentru care mulți decid să se mute aici.

Milioane de turiști din lume vizitează insule precum Corfu, Lefkada, Creta, Zakynthos sau Thassos. Unele zone sunt foarte liniștite, iar dacă îți cauți un loc fără vecini, Grecia a scos la vânzare 10 insule la finalul anului 2023, toate având prețuri cuprinse între 2 și 8 milioane de dolari, potrivit playtech.ro. Un exemplu ar fi insula Makri, aflată la 30 de kilometri este de Kefalonia și la 60 km nord-vest de Patras. Costă opt milioane de euro și are aproape un kilometru pătrat. Această insulă nu și-a găsit până acum vreun cumpărător, deoarece zona este împădurită.

Kouneli este o insulă mică, de 250 metri pătrați, ce este scoasă la vânzare cu prețul de 4 milioane de euro. Are 23 de acri de teren înclinat, lungimi și țărmuri stâncoase și o abundență de vegetație mediteraneeană.

Potrivit diverselor estimări, Grecia are între 1.200 și 6.000 de insule, însă Guvenrul elen nu a dat până acum un număr exact al acestora. Totuși, în fiecare an sunt scoase la vânzare zeci de insule private.

Cea mai scumpă insulă scoasă la vânzare este Omfori, care costă 50 de milioane de euro. Aceasta are 4,5 milioane de metri pătrați și este parțial dezvoltată, respectiv are o singură construcție. Guvernul ar putea acorda licențe de construire viitorului proprietar al insulei, dacă acesta demonstrează că este o investiție bună să construiască mai multe proprietăți.

Insula Dulichium este cea mai mare insulă privată aflată în vânzare în Grecia, având o suprafață de 5,4 milioane de euro și fiind scoasă la vânzare cu 40 de milioane de euro.

Insula Nordică din Egeea se află la doar jumătate de oră de Atena, cu barca. Are 348.029 de metri pătraţi și mai mulți investitori sunt interesați de ea, fiind scoasă la vânzare cu 35 de milioane de euro.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *