GRANDOMANIE fără limite: senatorul Moga, prin ȚEAPĂ DATĂ STATULUI, își trage FONDURI PROPRII DE VÂNĂTOARE! Reacția parlamentarului

Senatorul social-democrat constănțean, Nicolae Moga, este un fel de dinozaur al politicii locale. Apărut din fundătura anonimatului, acum mulți ani, a fost suficient de abil ca să șerpuiască prin cercurile de putere. Marile schimbări politice, atât locale cât și naționale, nu l-au atins, Moga reușind de fiecare dată să combine jurământul de credință cu trădarea pentru ca el să cadă mereu în picioare! A fost atât de abil, încât Nicolae Moga a rezistat căderii lui Nicușor Constantinescu, în paralel trădând rând pe rând zonele din județul Constanța unde era responsabil de partid. În aceste zone (despre care vom vorbi în anchete ulterioare), în prezent nu mai calcă, pentru că știe de ce…

Astăzi, ancorat în relațiile pe care și le-a făcut de-a lungul timpului în București, este un fel de influencer pentru județul Constanța, ipostază pe care o flutură mai-marilor de la Constanța, în speranța că va fi crezut. Momentan, funcționează. În realitate, Nicolae Moga nu are nici o influență, puținele și timidele lui propuneri pentru județ din ultima perioadă țin de domeniul ridicolului, cum ar fi faptul că el lucrează la înființarea unui… spital regional NATO sau retrogradarea orașului Băneasa la statut de comună – sigur, demers necesar, dar – printr-o ilegalitate de proporții guvernamentale.

Parașutat de mulți ani în Parlamentul României, Nicolae Moga vinde și astăzi la Constanța iluziile omului serios și neobosit tăietor de panglici, care îi oferă garanția că rămâne în cărțile politicii localo-naționale. În realitate, Nicolae Moga este suficient de abil ca să bubuie tot ce prinde în cale: zone de interes de partid, investiții, calcule și rațiuni politice sau… fonduri de vânătoare:

Ilegalități în cadrul Asociației Vânătorilor și Pescarilor Constanța?

Un tămbălău mare de tot a izbucnit în noiembrie 2018, când un fost membru al consiliului de conducere al Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Constanța (AJVPS), Lucian Manolache, a transmis public faptul că documentele organizației nu respectă prevederile legale, cum ar fi faptul că hotărârile Adunărilor Generale ale asociației nu ar fi înscrise la Judecătoria Constanța. Totodată, conducerea AJVPS nu era înscrisă în Registrul Asociațiilor și Fundațiilor, aflat la Judecătoria Constanța, „așa cum prevede OUG 26/2000 și statutul AJVPS Constanța, ar. 42”. Întrucât au intervenit sărbătorile de iarnă, lucrurile au stagnat, dar în ianuarie activitatea din ultimii doi ani a AJVPS a intrat în atenția lucrătorilor Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Constanța, care ne comunicau atunci faptul că investighează aspecte care țin de… fals în înscrisuri și semnătură privată, delapidare, și evaziune fiscală.

AJVPS se pregătește să îi dea lui Moga fonduri de vânătoare din județul Constanța

Suntem obișnuiți cu faptul că polițiștii sau procurorii din Constanța nu au suficient curaj pentru a se răfui cu politicieni locali, mai ales cu Nicolae Moga, așa că managementul AJVPS a planificat fără nici o reținere, pentru 13 iunie ședința Adunării Generale, prin care dorește să cedeze 13 fonduri de vânătoare unor gestionari. În realitate, unul dintre viitorii gestionari este Nicolae Moga, prin fiul său, Răzvan. Dar, să vedem cum se produce acest act demn de filme cu mafioți.

Pe site-ul propriu, AJVPS se laudă că gestionează 52 de fonduri de vânătoare în județul Constanța. În realitate, după devalizările din ultimii ani, pe care au uitat să le updateze pe site, mai sunt doar 37. Instituția care stă pe un buget anual de peste 400.000 EUR a ajuns la concluzia că… nu are bani de paznici, fondurile de vânătoare sunt neprofitabile și, prin urmare, trebuie găsită o soluție.

fonduri fals

Procedura legală îi obligă pe domnii de la AJVPS să transmită Ministerului Apelor și Pădurilor aceste probleme, iar ministerul trebuie să scoată fondurile de vânătoare la licitație. Numai că scoaterea la licitație are două probleme: lunga durată a procedurii și, evident… creșterea prețului pentru fondurile de vânătoare! Astfel, AJVPS are la îndemână o șmecherie: evitarea Ministerului Apelor și Pădurilor, prin… găsirea de gestionari! Acești gestionari nu sunt nimeni alții decât actualii șefi sau ajutori de șefi de grupe ai fondurilor de vânătoare, printre care și Răzvan Moga, fiul senatorului Nicolae Moga.

Schema care asigură gestionarii. Moga își trage fond de vânătoare în fața curții

Conducerea AJVPS Constanța se structurează în felul următor: un președinte, un vicepreședinte, un director și șase membri în forul transparent: consiliul de conducere. Președintele este Petru Ogrinji, iar directorul este… finul său: Micu Radu-Iulian. Vicepreședintele este Răzvan Moga.

Această conducere, în funcție de cinci ani, a sărit peste consiliul de conducere atât de mult, încât încă de la instalarea ei nu au un buget de venituri și cheltuieli aprobat în conformitate cu statutul asociației și prevederile legale. Probleme au existat încă din timpul fostei conduceri, când președintele AJVPS, Dănuț Vasile Miron, a fost condamnat pentru o adevărată colecție de infracțiuni, iar actuala conducere merge pe rețeta bâlbâielilor statutare, cum ar fi schimbarea la Tribunalul Constanța a președintelui, statutului, codului CAEN de activitate ș.a.m.d., mergând până la hilara ipostază în care au existat două modificări ale conducerii în… aceeași zi și care au bătut în cuie faptul că președintele… nu este președinte (mai jos, 17.04.2019):

12.11.2018
15.04
17.04 1
17.04

În cadrul ședinței programată pentru 13 iunie, președintele Petru Ogrinji trebuie să prezinte un raport de audit, pe care l-a comandat. Bineînțeles, la AJVPS nu a avut loc un audit serios, ci, așa cum ne-au precizat sursele din cadrul asociației, este „o firmă care îi face auditul lui Ogrinji la (fosta lui) firmă Suszi SRL”. Este primul pas prin care cele 13 fonduri se dau în administrare. După toate probabilitățile, auditul va arăta că fondurile sunt neproductive, asociația nu mai poate să le administreze și trebuie să găsească gestionari.

Prima șmecherie în acest sens a fost făcută la fondul Rasova (10.000 ha, din care peste 1.400 ha de pădure), pentru care Vlad Perifan (acel Perifan, administrator al plajei Azur din Eforie), viitor gestionar al fondului, în prezent șef de grupă la fondul în cauză, a beneficiat de o minune juridică: Judecătoria Constanța i-a aprobat înființarea Asociației Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Danubius River & Valey în doar… patru zile! Aceasta în contextul în care fondatorii asociațiilor, de regulă, așteaptă cu lunile, în cel mai bun caz.

asociatia danubius

Răzvan Moga este ajutorul de șef de grupă la fondul de vânătoare de la Ion Corvin. Pe teritoriul acestui fond se află și proprietățile lui Nicolae Moga, de la Brebeni, unde tronează deja o cabană de vânătoare, pârtie de schi ș.a.m.d. Practic, prin preluarea gestionării fondului Ion Corvin, Moga își completează oligarhia din zonă cu un adevărat domeniu feudal. Interfața lui Moga în toată această operațiune este șeful de grupă de la Ion Corvin, Mihai Halichidis, la rândul său deținător de cabană de vânătoare la Dunăreni.

fondul ion corvin
Fondul de vânătoare Ion Corvin

Găuri în buget și ministerul care… nu are nimic împotrivă!

Haiducia financiară de la AJVPS este halucinantă. De exemplu, asociația a cheltuit 40.000 EUR doar pentru combustibilul la trei mașini! Alți bani s-au dat la transport pentru 12 motopompe și tractoare, care nu mai funcționează de zece ani și cheltuieli anuale de aproape 170.000 EUR nu pot fi justificate!

În ciuda neregulilor statutare, a suspiciunilor de delapidare și evaziune fiscală, autoritățile se prefac că nu văd și nu ne referim aici doar la deținătorii de epoleți, ci și la Ministerul Apelor și Pădurilor, cufundat într-o indiferență totală, cel puțin momentan, întrucât așteptăm cu mare interes punctul de vedere al ministerului în acest caz.

Reacția senatorului Moga

În urma acestui articol, senatorul social-democrat constănțean Nicolae Moga a făcut pentru TOMIS NEWS următoarele precizări:

„Eu nu am nici o legătură cu fondurile de vânătoare, nu sunt nici vânător, nici nu mă interesează subiectul acesta!”, a spus senatorul Moga, pentru TOMIS NEWS.

VA URMA!

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *